JURNALUL.RO. Ce trebuie să știi despre alimentația raw vegană
Cu tot mai multe boli metabolice legate de stilul de viață, alimentația vegană și cea raw vegană prind teren. Specialiști în nutriție și medici recomandă un procent cât mai mare de crudități, în dieta zilnică, pentru aportul de nutrienți și vitamine pe care acestea îl oferă.
19 Septembrie 2016, 06:37
Principiul, în alimentația raw vegană, este că, așa cum omul nu rezistă la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius, nici alimentele nu ar trebui procesate la temperaturi mai mari, pentru că își pierd din proprietățile nutritive. În dieta raw vegană, alimentele ar trebui să fie mâncate proaspete, deshidratate la temperaturi mici sau fermentate. Astfel, spun veganii, mâncarea este vie și aduce mult mai multă energie.
De ce e bine să mâncăm crud
Din start trebuie spus că raw veganii nu mănâncă numai crud. În general, alimentația crudă constituie între 40 și 100% din dieta lor zilnică. Se mănăncă și alimente gătite, mai ales în sezonul rece. Supele cremă din legume sunt de obicei acceptate în alimentația raw vegană.
Mâncarea crudă înseamnă fructe, legume, leguminoase, semințe, germeni, cereale. Germenii sunt surse de proteine, nucile - de uleiuri și grăsimi, iar fructele oferă carbohidrați.
Adepții acestui tip de alimentație susțin că reducerea consumului de proteine este benefic pentru organism, pentru că prea multe proteine produc fermentarea la nivelul sistemului digestiv. Potrivit acestora, cei care au o alimentație raw vegană se simt mai ușori și au un tranzit intestinal mai relaxat.