JURNALUL.RO. Cele mai bune alimente pentru sezonul cald
Temperaturile din acest an par să fi explodat și vremea devine mai caldă și mai fierbinte, făcându-ne să pierdem puținul apetit pe care îl mai aveam. Vremea caldă tinde să descurajeze consumul de alimente care ar putea afecta bunăstarea cuiva. De asemenea, pentru a depăși temperaturile ridicate, mulți oameni își măresc aportul de apă, beau băuturi reci, merg la piscină, mănâncă mai puțin și așa mai departe.
07 August 2017, 07:34
Dar ce ar trebui să mănânci pentru a te simti bine când afară este prea cald?
Când este caniculă afară, este mai bine să evitați alimentele picante.
De asemenea, limitați consumul de băuturi cu cofeină, care sunt diuretice, ceea ce înseamnă că vă pot crește excreția de apă și vă pot deshidrata. (PM)
Eating Well propune aceste opt alimente ideale pentru sezonul cald şi care, în plus, au importante beneficii pentru sănătate, sunt slabe în calorii şi răcoritoare.
1. Porumbul
Poate nimic nu te duce cu gândul la vară mai mult decât porumbul proaspăt, aşa că acesta este o opţiune minunată. În plus, porumbul conţine doi antioxidanţi, luteina şi zeaxantina, care acţionează asemenea unor ochelari de soare naturali, ajutând la formarea pigmentului macular care filtrează razele soarelui.
2. Iced Coffee
O cafea rece este modul perfect de a-ţi începe dimineţile de vară. În plus, o singură cană de cafea pe zi îţi diminuează riscul de a face cancer de piele. Cafeaua decofeinizată nu are aceleaşi proprietăţi.
3. Tartă de cireşe
Tarta cu cierşe te ajută să slăbeşti, în timp ce te bucuri de o gustare delicioasă. Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au pus mai mulţi şoareci la o dietă cu un nivel ridicat de grăsimi, iar aceia care consumau tartă de cireşe au câştigat mai puţin în greutate decât ceilalţi.
4. Roşii
Roşiile îţi oferă protecţie împotriva razelor soarelui, datorită conţinutuli de licopen din roşii. Consumul a două linguri jumătate de pastă de roşii înainte de expunerea la soare, reduce riscul de arsuri cauzate de razele UV cu până la 50%, după cum arată studiile.