JURNALUL.RO - Gătiţi în folie de aluminiu? Iată cât de nocivă este această practică
Gătitul în folie de aluminiu este o practică populară, dar în acelaşi timp extrem de nocivă. Chiar şi atunci când nu faceţi decât să ambalaţi alimentele, aluminiul este o substanţă otrăvitoare, a cărui particule se transferă în mâncare, având un efect negativ asupra organismului.
13 Octombrie 2016, 07:21
Cele mai comune simptome ale intoxicării cu aluminiu sunt slăbiciunea musculară, dureri ale oaselor, ameţeală şi confuzie. Unii specialişti atrag atenţia şi asupra faptului că poate provoca deficienţe de creştere în cazul copiilor. Anemia, afecţiunile sistemului respirator şi maladia Alzheimer pot fi, de asemenea, cauzate de utilizarea excesivă a foliei de aluminiu.
Aluminiul se găseşte în scoarţa Pământului, iar organismul uman nu are nevoie de acest metal pentru a funcţiona. Cu toate acestea, se găseşte în medicamente şi în alimentele pe care le consumăm în fiecare zi.
Astfel, de fiecare dată când ne administrăm o doză mai mare de aspirină (sau de orice alt supliment alimentar) decât cea prescrisă, riscul de a ne intoxica cu aluminiu creşte exponenţial.