JURNALUL.RO. Mănâncă asta în fiecare dimineaţă şi vei arde grăsimile foarte rapid
Potrivit nutriţioniştilor, micul-dejun este cea mai importantă masă a zilei. În primul rând, oferă organismului energie pentru întreaga zi ce abia începe şi „trezeşte” metabolismul, făcându-l mult mai activ.
12 Aprilie 2017, 14:48
În al doilea rând, este foarte important în mod special pentru cei care urmează un program de pierdere în greutate pentru că omiterea acestei mese nu va face decât să pornească pofte nesănătoase de-a lungul zilei.
Un studiu recent publicat în „Annals of Nutrition & Metabolism” a constatat faptul că cel mai bun aliment pentru mic-dejun sunt fulgii de ovăz. Studiul a inclus 36 de bărbaţi şi femei împărţiţi în trei grupuri, iar limita caloriilor pentru prima masă a zilei a fost de 350.
Primul grup a mâncat fulgi de ovăz, al doilea, fulgi de porumb, iar cel de-al treilea doar a băut apă. Apoi li s-a cerut să înregistreze nivelul de saţietate din următoarele trei ore. În plus, li s-au luat probe de sânge pentru a urmări nivelul zahărului în sânge şi al insulinei. La prânz, toţi au mâncat aceeaşi mâncare.
Rezultatele relevă faptul că grupul care a consumat fulgi de ovăz au avut mai puţine pofte dimineaţa şi după-amiaza, şi a consumat cu 31% mai puţine calorii la prânz. Acest mic-dejun a fost foarte benefic pentru oamenii cu greutate în exces, pentru că au consumat cu 50% mai puţine calorii la prânz.
Celor care au mâncat fulgi de porumb le era deja foame la trei ore după micul-dejun, iar acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu cei care au consumat doar apă.