JURNALUL.RO - Metode suprinzătoare pentru a scăpa de depresie
Într-o lume în care tehnologia ne permite să comunicăm cu persoane aflate în orice punct al Planetei, paradoxal, oamenii se simt din ce în ce mai singuri şi sunt tot mai predispuşi să intre în depresie.
03 Octombrie 2016, 14:21
Mai mult decât atât, un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii estimează că 350 de milioane de persoane din întreaga lume sunt afectate de “boala mileniului III”. Femeile sunt mai predispuse decât bărbaţii să dezvolte stări depresive, iar dacă nu este tratată la timp, boala poate conduce la suicid (800.000 de oameni se sinucid anual din cauza depresiei, boala fiind a doua cauză de suicid în rândul tinerilor de 15-29 de ani).
Cu toate că există tratament medicamentos pentru a înlătura stările de depresie, Angela Nuțu – vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză afirmă că medicamentele tratează doar aspectul somatic al bolii, şi nu cauza psihologică primară care a condus la această condiţie.
În timp, anti-depresivele devin ineficiente deoarece trupul devine imun la ele. “Depresia este o boală mult mai complexă, mult mai profundă decât cred majoritatea oamenilor. Mulţi dintre noi, din ignoranţă sau poate din comoditate, alegem să luăm medicament după medicament, crezând că acestea ne vor face bine.
Din contră chiar, în unele situații se pot dezvolta dependenţe puternice de acestea şi vor avea efect de tip boomerang asupra sănătăţii noastre fizice şi mentale.
Secretul este să descoperim care au fost cauzele psihologice care l-au determinat pe om să intre în depresie și care se află foarte bine ascunse în subconştientul său. Odată identificat stresul interior, există câteva tehnici pe care le aplicăm de ani buni – şi care s-au dovedit a fi foarte eficiente – prin care îl putem descărca emoţional în doar câteva minute”, afirmă Angela Nuțu – vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.
Cum putem trata depresia?
Cea mai eficientă metodă de ameliorare a stărilor depresive este mișcarea fizică. Este de asemenea și cea mai ieftină și independentă de orice alți factori. Acest lucru eliberează în organismul nostru endorfină și adrenalină care, în timp duc la anihiliarea oricărui simptom al depresiei. Iată câteva exemple de comportamente pe care le poți realiza cu ușurință pentru a obține aceste efecte:
Când mergi pe stradă, caută să privești vârful clădirilor, astfel încât capul să fie lăsat ușor pe spate, fără să pierzi, desigur, contactul cu spațiul prin care te deplasezi;