JURNALUL.RO. Planta MIRACULOASĂ folosită de DACI, dar pe care noi o ignorăm
Desi este etichetă ca fiind o buruienă nocivă, este de fapt un supliment benefic pentru sănătate. Această plantă posedă substanțe de o mare importanță medicală.
04 Iulie 2017, 14:12
Este o sursă bogată de potasiu, magneziu, calciu și posedă potențialul de a fi folosit ca sursă vegetală de acid gras omega-3.
De asemenea, este o sursă foarte bună de acid alfa-linolenic și acid gama-linolenic. Conține cea mai mare cantitate de alfa-tocoferol și acid ascorbic.
Conținutul de oxalat din frunzele plantei a fost raportat ca fiind de 671-869 mg / 100 g greutate în stare proaspătă.
Conținutul antioxidant și valoarea nutrițională sunt importante pentru consumul uman.
Buruiana este de fapt o planta suculentă. Este cunoscută în mod oficial ca Portulaca Oleracea și, în general, are frunze cărnoase, rotunde, care cresc dintr-o tulpină subțire.
Frunzele sunt cea mai importantă parte a plantei. Este considerată de mulți oameni ca fiind "o plantă miraculoasă". Portulaca Oleracea are literalmente cel mai înalt nivel de grăsimi omega 3.
De asemenea, se mândrește cu un sortiment de alte vitamine și substanțe nutritive, inclusiv vitamina A, vitamina C, vitamina E, fier, calciu, mangan, magneziu și potasiu.
Concentrațiile sale ridicate de grăsimi omega 3 fac din acesta un tratament eficient pentru stimularea sănătății inimii, scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului și controlul simptomelor tulburării de deficit de atenție-hiperactivitate (ADHD) și autismului.
Profilul său nutrițional o face, de asemenea, un tratament eficient pentru diabet, astm, migrene și osteoporoză.
Planta poate chiar să prevină cancerul, să promoveze sănătatea pielii si să stimuleze imunitatea. (PM)
Planta MIRACULOASĂ folosită de DACI tratează și previne ZECI de boli
Iarba grasă este originară din Persia și India, dar în prezent crește în fiecare colț al lumii. În România este apreciată încă din vremea dacilor, figurând pe lista plantelor medicinale utilizate de strămoșii noștri.
Semințele acestor ierburi sunt extrem de puternice, păstrându-și proprietățile germinate timp de 3-4 ani. În plus, este una din puținele plante asupra căreia nu planează suspiciuni ca ar fi modificată genetic.
Frunzele și fructele sunt, de asemenea, deosebit de puternice și rezistente. Portulaca oleracea are următoarele efecte asupra organismului:
.......................................
Citește continuarea și află care sunt efectele benefice ale acestei plante
Vezi și Conf dr Cosmin Puia, despre chirurgia metastazelor hepatice
Află tot ce trebuie să știi despre transplantul de ficat și prof dr Irinel Popescu