JURNALUL.RO Ţigările electronice care conțin nicotină: risc crescut de atac de cord și accident vascular cerebral
Mulți oameni consideră țigările electronice o alternativă mai sănătoasă la țigările obișnuite. Acestea sunt în general considerate a fi o piatră de temelie pentru persoanele care încearcă să renunțe complet la fumat, dar noi studii sugerează că acestea pot fi mai periculoase decât se credea anterior. Fumatul este o dependență periculoasă. De fapt, țigările ar putea fi singurul produs de consum care ucide atunci când este folosit conform instrucțiunilor!
13 Septembrie 2017, 08:58
Tigările sunt cauza numarul unu de deces pe plan global care poate fi prevenit. Sunt mai multe decese decât HIV, droguri, alcool, accidentele ruutiere și armele de foc.
Fumatul creste riscul de accident vascular cerebral, atac de cord, BPOC, astm, diabet si majoritatea cazurilor de cancer. Radicalii liberi din fumul de țigară îmbătrânesc fizic corpul uman.
În medie, fumatul reduce durata de viață cu cel puțin 10 ani.
Nicotina în țigaretele electronice poate avea mai multe efecte negative asupra sănătății. Expunerea cronică la nicotină poate duce la rezistența la insulină și la diabetul zaharat de tip 2, deși acest risc poate fi compensat de bine-cunoscutele efecte de suprimare a apetitului de nicotină.
Nicotina inhalată mărește frecvența cardiacă și tensiunea arterială. Nicotina poate duce la modificări ale creierului care cresc riscul de dependență de alte medicamente, în special la tineri.
Nicotina poate, de asemenea, să diminueze dezvoltarea prefrontală a creierului la adolescenți, ceea ce duce la tulburarea deficitului de atenție și la un control slab al impulsurilor. (PM)
Ţigările electronice care conțin nicotină: risc crescut de atac de cord și accident vascular cerebral
Tigările electronice care conţin nicotină pot creşte riscul de atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale, conform unor studii recente publicate în The Guardian.
Un studiu a descoperit că ţigările electronice care conţin nicotină pot cauza rigidizarea arterelor, precum şi o creştere a ritmului cardiac şi a tensiunii arteriale. Studiul a fost realizat de mai mulţi cercetători suedezi.
În cadrul studiului au fost recrutaţi 15 voluntari sănătoşi pentru a lua parte la experiment, niciunul dintre voluntari nu mai fumase ţigări electronice înainte. Testele au descoperit că, după 30 de minute de la fumatul unei ţigări electronice care conţine nicotină, au existat creşteri semnificative ale tensiunii arteriale, ritmului cardiac şi o rigidizare a arterelor.