JURNALUL.RO - Tratamente naturiste. Polenul ține la distanță virozele
Polenul este supliment nutritiv și aliment în același timp, fiind unul dintre cele mai bune mijloace de întărire a sistemului imunitar. La inceputul toamnei este momentul cel mai bun pentru o cura de polen pregatitoare pentru sezonul rece si umed. Polenul are proprietati tonifiante, imunostimulatoare si detoxifiante. El ocupa locul al doilea, dupa gelul de aloe, in ceea ce priveste bogatia de elemente din componenta, arata dr. Gabriela Papazian-Urdareanu, medic primar, competenta in fitoterapie, acupunctura si homeopatie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie.
04 Octombrie 2016, 09:56
Polenul contine 35% glucide, 5% lipide, vitamine din grupa B, caroten sau provitamina A, vitaminele C, D, E, oligoelemente (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu).
Pentru ca se absoarbe foarte usor, polenul poate fi folosit si de catre persoanele cu inflamatii ale tubului digestiv. Numeroasele vitamine pe care le contine il recomanda in convalescenta, in cazul surmenajului, starii de epuizare fizica si psihica.
Persoanelor depresive li se prescriu cure cu polen pentru intarirea imunitatii, dar si pentru stimularea bunei dispozitii si cresterea performantelor intelectuale.
Inainte de sezonul rece, dr. Gabriela Papazian-Urdareanu recomanda curele cu polen persoanelor cu imunitatea scazuta, dar si copiilor si batranilor care sunt mai predispusi la viroze respiratorii. Cura cu polen dureaza aproximativ trei saptamani, timp in care se administreaza cate doua-trei tablete cu polen pe zi.