SFATUL PARINTILOR. Află cât de sănătos ești, în funcție de al câtelea născut ești în familie. Ordinea nașterii poate prezice inteligența și sănătatea ta
Te-ai întrebat vreodată cât de mult îți influențează viața ordinea nașterii tale? De la relații și sănătate, până la cariera și educație, al catalea nascut esti in familie poate avea efecte substanțiale asupra personalității și a modului în care interacționați cu ceilalți.
30 Mai 2017, 05:55
Ordinea noastră de naștere ne-a prezis personalitatea în mare măsură. Cu toate acestea, există noi cercetări care revigorează acum aceste idei și, mai ales, vedem interacțiunea dintre biologia și psihologia noastră. Cercetările arată că ordinea nașterii poate prezice consecințele asupra sănătății.
Mulți au auzit termenul "ordin de naștere" fără a înțelege pe deplin ce înseamnă. Ordinea nașterii se referă la poziția din familie pe care o ocupă un copil în momentul în care se naște.
Un copil poate fi cel mare, mijlociul sau cel mai mic. Desigur, sunt mai multe posibilități, dar, în general, această ordine este cea mai frecvent studiată, deoarece există un procent mai mare de părinți care au doi sau trei copii.
Primilor-născuți li se oferă o mulțime de avantaje. Ei primesc toată afecțiunea părinților lor. Dar avantajele vin cu un preț. S-a descoperit că o copilărie plină de excese duce la mai multe complicații de sănătate, mai târziu în viață. Primii născuți sunt mai predispuși la diabet, tulburări metabolice și obezitate. (PM)
Află cât de sănătos ești, în funcție de al câtelea născut ești în familie. Ordinea nașterii poate prezice inteligența și sănătatea ta
Ordinea in care te-ai nascut in familie se pare ca nu influenteaza doar personalitatea, ci si starea de sanatate. Cel putin asa sustin diverse studii prezentate de Rd.com.
Primii nascuti, predispusi la alergii, diabet si hipertensiune
Potrivit unor studii realizate in Japonia la care au participat peste 13.000 de copii cu varste cuprinse intre 7 si 15 ani, primii nascuti sunt mai predispusi la alergii (rinite, alergii alimentare) decat fratii lor mai mici. O posibila cauza ar fi faptul ca aflati la prima experienta, parintii sunt ultraprotectori si expun mai putin copiii la germeni.
In Noua Zeelanda au fost analizati copii cu varste cuprinse intre 4 si 11 ani si s-a constatat ca primii nascuti erau mai putin sensibili la insulina si aveau tensiunea usor mai mare decat fratii lor mai mici. O posibila cauza ar fi faptul ca primii nascuti par a fi mai stresati decat fratii mai mici, ceea ce creste riscul de a avea hipertensiune arteriala.