SFATULPARINTILOR.RO. Beneficiile de sănătate surprinzătoare ale caiselor. Tratează indigestia, constipația și anemia
Caisele sunt delicatese de sezon de vară, de culoare galben-portocaliu, care ofera beneficii mari pentru sănătate. Indiferent de modul în care preferați să le mâncați - proaspete, conservate sau uscate - caisele sunt pline de multe vitamine și substanțe nutritive care vă vor ajuta să vă simțiți mai sănătoși zilnic.
06 Iunie 2017, 08:03
În acest articol, vom explora multe moduri în care consumul de caise poate avea un efect pozitiv asupra sănătății dumneavoastră, inclusiv în prevenirea bolilor.
Beneficiile pentru sănătate ale caiselor includ capacitatea de a trata indigestia, constipația, durerile de urechi, febra, afecțiunile cutanate, cancerul și anemia.
Uleiul de caise este util pentru tratarea mușchilor și a rănilor. De asemenea, se crede că fructul este bun pentru îngrijirea pielii, în special pentru femei.
Acesta este motivul pentru care îl găsiți adăugat în diferite produse cosmetice.
În plus, caisele au capacitatea de a îmbunătăți sănătatea inimii, de a reduce nivelul de colesterol, de a preveni deteriorarea vederii, de a vă ajuta să pierdeți din greutate, să tratați condițiile respiratorii, să creșteți rezistența oaselor și să mențineți echilibrul electrolitic în organism. (PM)
Beneficiile de sănătate surprinzătoare ale caiselor. Tratează indigestia, constipația și anemia
Sezonul caiselor este pe cale sa inceapa. Aceste fructe gustoase sunt si extraordinar de sanatoase. Nu degeaba se numara printre delicatesele de sezon. Si pentru ca sunt destul de mici o caisa nu are decat 17 calorii. O portie de caise proaspete are 74 de calorii si contine:
– 3 g fibre, 2g proteine, 60% din necesarul tau zilnic de vitamina A, 26% din necesarul tau zilnic de vitamina C, 2% din necesarul tau zilnic de Calciu, 3% din necesarul tau zilnic de fier, 7% din necesarul tau zilnic de vitamina E, 6% din necesarul tau zilnic de K si 11% din necesarul tau zilnic de potasiu. Si acestea sunt numai cativa dintre nutrietii pe care ii contin caisele.
Sezonul caiselor este pe cale sa inceapa. Aceste fructe gustoase sunt si extraordinar de sanatoase. Nu degeaba se numara printre delicatesele de sezon. Si pentru ca sunt destul de mici o caisa nu are decat 17 calorii. O portie de caise proaspete are 74 de calorii si contine:
– 3 g fibre, 2g proteine, 60% din necesarul tau zilnic de vitamina A, 26% din necesarul tau zilnic de vitamina C, 2% din necesarul tau zilnic de Calciu, 3% din necesarul tau zilnic de fier, 7% din necesarul tau zilnic de vitamina E, 6% din necesarul tau zilnic de K si 11% din necesarul tau zilnic de potasiu. Si acestea sunt numai cativa dintre nutrietii pe care ii contin caisele.
Iata alte beneficii ale consumului de caise.
Imbunatateste acuitatea vizuala
Probabil ca stii deja ca vitamina A este asociata cu imbunatatirea vederii, insa mai exista si alte vitamine esentiale si minerale care te ajuta sa vezi mai bine. Vitaminele C si E fac parte din aceasta categorie iar in caise se gasesc din plin. Aceste fructe mai furnizeaza 6% din necesarul tau zilnic de cupru si 2% din necesarul tau zilnic de zinc.
Potrivit Harvard Health Letter caisele se afla in topul alimentelor care imbunatatesc acuitatea vizuala.