SFATULPARINTILOR.RO Cât de importantă este carnea în alimentația copiilor? Află ce tip este indicat
A mânca o dietă echilibrată are de a face cu alegerea alimentelor potrivite și a le consuma în proporția corectă. O dietă echilibrată pentru adulții și copiii de peste cinci ani ar trebui să conțină patruzeci și cinci procente de carbohidrați, douăzeci la sută de proteine și nu mai mult de treizeci și cinci procente de grăsimi. Copiii au nevoie de mai multă grăsime în dieta lor decât adulții, susțin nutriționiștii, din cauza necesităților lor înalte de energie.
06 Septembrie 2017, 13:05
Peștii grași, cum ar fi tonul, sardinele sau somonul, sunt vitale pentru dezvoltarea creierului și dezvoltarea vizuală și includerea acestor alimente în dieta lor poate ajuta la îmbunătățirea performanței copiilor cu dificultăți de învățare, cum ar fi dislexia.
Copiii ar trebui să mănânce carne de trei până la patru ori pe săptămână și două sau mai multe porții de pește în fiecare săptămână, dintre care una ar trebui să fie o varietate uleioasă ca tonul, sardinele sau somonul.
Carnea este o excelentă sursă de proteine complete, care contine toți aminoacizii de care corpul are nevoie pentru a-și dezvolta și menține musculatura. (PM)
ATENȚIE! Cât de importantă este carnea în alimentația copiilor? Află ce tip este indicat
Din ce in ce mai multe surse de informare in ceea ce priveste alimentatia copiilor ne transmit sa fim atenti la carnea pe care o dam de mancare copiilor nostri.
Pe de-o parte stim cu totii ca nutrientii din carne sunt importanti pentru armonioasa dezvoltare a unei fiinte umane, iar copiii au nevoie de proteinele din carne pentru creierul si musculatura lor, dar pe de alta parte specialistii in alimentatia copiilor avertizeaza: carnea de pui (si nu numai) din comert poate avea hormoni care duc la tulburari hormonale serioase la unii copii.
Sunt cazuri de fetite si chiar baietei diagnosticati cu un nivel prea mare de estrogen in corp, fapt ce duce la tot felul de anomalii pentru varsta lor: transpiratie excesiva urat mirositoare la copii mici, par pubian la 4 ani, noduli la san la 8 ani, chisturi ovariene la 6 ani.
Medicii recomanda prudenta in consumul carnii de pui si al produselor derivate din pui: organe si oua.
Analizele de laborator se pare ca arata o cantitate mare de hormoni de crestere in aceste pasari pregatite rapid si pe banda rulanta ca sa fie scoase la vanzare.
Cererea e mare, populatia e numeroasa si deci industria trebuie sa presteze ca sa satisfaca acest mecanism.
Din pricina hormonilor de crestere existenti in anumite carnuri consumate apar nu doar tulburari hormonale la copii cu silueta normala, dar si tulburari de greutate, cazurile de copii supraponderali crescand ingrijorator in ultimii ani.