SFATULPARINTILOR.RO - Cum deosebești usturoiul din China de cel autohton
Usturoiul nu doar că oferă o aromă specială mâncărurilor, dar are și proprietăți medicinale. Cu toate acestea, usturoiul provenit din China și vândut în mai toate supermarketurile nu este la fel de bun.
21 Octombrie 2016, 07:17
China este un nume controversat cand este vorba despre alimente. Cea mai populata tara din lume ne-a aratat deja ca poate face orez din plastic.
Acum China este in mijlocul unui scandal legat de alimentele care vin de acolo. Fermierii chinezi stropesc bulbii cu substante toxice interzise, pesticide si compusi chimici industriali.
Toate aceste elemente sunt interzise in tarile europene, insa alimentele acestea desi sunt departe de a fi sanatoase reusesc, cumva, sa ajunga in magazine si de aici in casele oamenilor. Asta inseamna ca usturoiul toxic poate ajunge in bucataria ta.
Uneori, nici macar nu esti constient de tara din care provine un aliment. Insa produsele din China sunt atat de ieftine incat se vand in intreaga lume.
Dincolo de substantele interzise folosite de fermierii chinezi si solul din aceasta tara contine elemente periculoase pentru sanatate, ca de exemplu substante grele precum arsenicul si cadmiul, dupa cum sustine un raport al BBC.