SFATULPARINTILOR.RO Cum să consumăm usturoi pentru prevenirea cancerului
Usturoiul este o legumă, care aparține clasei de plante care include și ceapa, arpagicul sau prazul. Usturoiul este utilizat pentru aromatizarea gătitului și este unic datorită conținutului ridicat de sulf. În plus față de sulf, usturoiul conține arginină, oligozaharide, flavonoide și seleniu, toate acestea putând fi benefice sănătății. Până acum, trebuie să fi auzit despre puterile vindecătoare de usturoi. Este un puternic antiinflamator natural, anti-bacterian, anti-fungic și antimicrobian. De-a lungul istoriei, acesta a fost folosit pentru a preveni infecțiile și a proteja de boli. În timp ce usturoiul poate fi la fel de vechi ca piramidele, studiile științifice moderne au confirmat beneficiile incredibile ale sănătății usturoiului și a compușilor săi activi.
22 Septembrie 2017, 09:34
Mirosul și aroma caracteristică a usturoiului provine din compușii de sulf formați din alicină, principalul precursor al compușilor bioactivi ai usturoiului, care se formează atunci când bulbii de usturoi sunt tăiați, zdrobiți sau deteriorați. Compușii bioactivi sunt definiți ca substanțe în alimente sau suplimente alimentare, altele decât cele necesare pentru a satisface nevoile nutriționale de bază, care sunt responsabile de schimbările în starea de sănătate.
Aceste legume sunt populare în bucătăriile din întreaga lume și sunt evaluate pentru potențialele lor proprietăți medicinale.
Studiile epidemiologice indică unele asocieri intre consumul de legume cu continut de alicină si riscul scăzut de boli de cancer, în special cele din tractul gastrointestinal.
Legumele din categoria discutată mai sus și componentele acestora au efecte la fiecare etapă a carcinogenezei și afectează multe procese biologice care modifică riscul de cancer. (PM)
Cum să consumăm usturoi pentru prevenirea cancerului
Consumul de usturoi crud poate reduce riscul de cancer cu pana la 44% fara a avea si efecte secundare.
Motivul pentru care mor atat de multi oameni dupa ce au fost supusi unui tratament conventional impotriva cancerului este ca, in afara afectarii celulelor sanatoase, chimioterapia le determina sa secrete o proteina care sustine dezvoltarea tumorii si incurajeaza rezistenta la tratamentele ulterioare.
Cum se poate, pe buna dreptate, ca organismul sa se recupereze daca este taiat, otravit si ars, iar acest lucru sa fie considerat o practica acceptabila pentru tratarea cancerului?
Puterea usturoiului
Usturoiul face parte din familia liliaceelor si este o planta legumicola bienala. Este utilizat din cele mai vechi timpuri atat pentru proprietatile sale culinare cat si pentru cele medicinale. Caracteristica distincta a usturoiului este mirosul special care provine din procesul de descompunere a enzimelor cu continut de sulf care are loc in momentul taierii sau strivirii sale.
Chiar daca nu este o sursa importanta de nutrienti esentiali, usturoiul ofera o multime de beneficii pentru sanatate datorita prezentei in compozitia lui a oligosaccharides si a proteinelor bogate in arginina, a seleniului si a flavonoidelor.
Exista multe dovezi care anumiti compusi ai usturoiului sunt asociati cu reducerea cazurilor de cancer la san, colon, esofag, cancer de piele, uterin si cancer la plamani.
Abilitatea usturoiului de a inhiba dezvoltarea diverselor forme tumorale indica faptul ca un eveniment generalizat celular este responsabil pentru schimbarea comportamentului tumorii si ca acest raspuns este influentat de mediu si de alte tipuri de activitati biologice.
Intrucat acesti agenti carcinogeni au nevoie de o activare metabolica sunt sanse ca enzimele sa fie alterate in faza 1 sau 2 a dezvoltarii lor.