SFATULPARINTILOR.RO. Diete sănătoase. Sare de mare VS sare de masă? Care e mai sănătoasă?
Sarea este un ingredient esențial atât în gătit, cât și în coacere, adăugat pentru a spori gusturile, a suprima amărăciunea și a conserva alimentele.
24 Mai 2017, 08:55
Majoritatea rețetelor solicită sare de masă, în timp ce altele recomandă sare de mare, dar există o diferență între cele două?
Sarea de mare a crescut în popularitate în restaurante și supermarket-uri. Mulți bucătari gastronomici spun că o preferă in dauna celei de masă pentru textură grosieră, crocantă și aroma mai puternică.
Este adevărat că sarea de mare suferă mai puțină prelucrare decât sarea de masă. Este produsă pur și simplu prin evaporarea apei din oceane sau lacuri salinizate.
Mineralele cum ar fi potasiul, calciu și magneziu rămân în sarea marină, modificând textura, aroma și conținutul nutrițional în moduri subtile.
Sarea de masă vine de obicei din mine de sare și este un produs foarte rafinat. Sarea de masă este extrem de prelucrată și conține aditivi cum ar fi aluminiul, agenții de uscare și agenții antiaglomeranți. Sarea de masă este produsă prin încălzire sau ardere la o temperatură foarte ridicată pentru a elimina orice umiditate.
Odată ce sarea este arsă și toată umiditatea este îndepărtată, ceea ce este rămas este un produs nenatural.
Sarea de masă poate fi, de asemenea, produsă printr-un proces de evaporare care implică încălzire intensă și prelucrarea cristalelor de sare pentru a atinge un standard de calitate dorită.
Agenții antiaglomeranți, aditivi și conservanți sunt adăugați la sare în timpul acestui proces. (PM)
Sare de mare VS sare de masă? Care e mai sănătoasă?
Sare e nelipsita din viata noastra. Dar care este cea mai sanatoasa pentru consumul uman? Sa fie sarea de Himalaya? Sarea rosie hawaiana? Sarea neagra de vulcan? Sau sarea clasica de masa?
Sarurile exotice, colorate, sunt minim procesate si sunt alternative sanatoase pentru sarea de masa, rafinata.
Sarea de mare se extrage printr-un proces simplu: evaporarea apei oceanice sau din lacurile sarate din care este provine. Sarea de mare poate contine si alte minerale precum potasiu, calciu, magneziu care influenteaza gustul.
Sarea de masa este extrasa din subteran, iar pentru a avea o culoare alba uniforma, se folosesc agenti antiaglutinare, precum silicatul de calciu. Sarea de masa este imbunatatita cu iod pentru a se preveni deficitul de iod din organism si formarea gusei.
Ce trebuie sa iei in considerare cand alegi
Specialistii spun ca mineralele continute in sarea de mare (potasiu, magneziu, calciu etc.) pot fi la fel de bine consumate din alte surse: fructe, legume, cereale integrale, legume.
Cat priveste continutul de sodiu, sarea de mare si cea de masa au valori aproximativ egale. Daca vrei sa micsorezi cantitatea de sodiu pe care o consumi, nu ai facut nimic daca doar inlocuiesti sarea de masa cu cea de mare.