SFATULPARINTILOR.RO - Durerea cronică: Cum pot exercițiile fizice să reducă simptomele
Durerea cronică este o afecțiune caracterizată prin durere de lungă durată. Astfel, semnalele de durere rămân active în sistemul nervos timp de luni sau chiar ani. Ea poate afecta orice parte a corpului și provoca diferite senzații de durere.
09 Februarie 2017, 10:24
Durerea cronică apare adesea după o accidentare. În unele cazuri, afecțiunea poate să nu aibă nici o cauza aparentă. Unele forme de durere cronică pot fi legate de o cauză identificabilă, cum ar fi boli degenerative, stenoza spinării, sau spondiloză.
Alte forme de durere nu au nici o cauză cunoscută sau inteleasă, cum ar fi fibromialgia sau durere neuropatica. Deși nu există nici un leac destinat în special dureri cronice, aceasta poate fi redusă la minimum prin diferite tratamente.
Unele includ medicație, proceduri medicale, precum și modificări ale stilului de viață. Combaterea durerii cronice este o luptă pentru tot parcursul vieții. (PM)
Durerea, indiferent de tipul ei, creeaza tuturor mari disconforturi. Primul lucru la care se gandesc multi oameni cand au o durere cat de mica, este sa dea fuga la farmacie sa ceara un calmant.
E timpul sa va schimbati optica. Medicamentele anti-durere pot fi evitate, exercitiile fizice sunt o alternativa sanatoasa, fara efecte secundare, care in plus, nu te costa nimic.
Iata-le pe cele mai eficiente dintre ele.
Exercitii fizice #1: Plimbarile
Este la indemana oricui sa faca cativa pasi in aer liber. Plimbarile sunt excelente exercitii fizice aerobice care ajuta la oxigenarea celulelor, cresc nivelul de energie si reduc durerea.
La fel de benefice sunt mersul pe bicicleta si inotul. Expertii recomanda sa faci astfel de exercitii fizice de trei-patru ori pe saptamana, cu o zi pauza intre ele.