SFATULPARINTILOR.RO - Greșeli pe care le faceți la curățarea urechilor. Remedii naturale să îndepărtezi ceara
Urechile sunt înfundate? Ceara excesivă se poate acumula uneori și face ca auzul să fie dificil. În același timp, probabil că ați aflat deja că folosirea bețigașelor de bumbac nu este un mod sigur de a elimina ceara.
29 Mai 2017, 08:05
În mod normal, canalele urechii se curăță singure și nu trebuie să fie ajutate de nici un dispozitiv străin.
Încercarea de a curăța urechea cu tampoane de bumbac sau alte obiecte poate provoca probleme prin împingerea cearei mai adânc în canalul urechii.
Cu toate acestea, uneori ceara se poate acumula excesiv, rezultând un canal blocat al urechii. (PM)
Greșeli pe care le faceți la curățarea urechilor. Remedii naturale să îndepărtezi ceara
Obisnuiesti sa-ti cureti urechile cu betigase din bumbac? Cu siguranta te gandesti ca este cea mai buna modalitate de a-ti curata urechile, fara sa folosesti apa si sapun.
Potrivit unor ultime studii in domeniu, realizate la Spitalul Henry Ford din Statele Unite, betigasele de urechi nu sunt cea mai buna solutie. Si asta pentru ca iti pot afecta urechea interna.
Poti folosi betigasele de urechi pentru pavilionul urechii, insa in niciun caz sa nu le folosesti pentru curatarea canalului. Ceara care se formeaza in mod natural in ureche are rolul de a proteja urechea de elementele din exterior. Asa incat nu este necesara eliminarea totala a acesteia din ureche. Atunci cand folosesti betigasele, impingi ceara catre urechea interna si se formeaza astfel dopurile. Dopuri care pot duce la pierderea auzului, prin spargerea timpanului.
Realizatorii studiului recomanda folosirea unui amestec de apa calduta si apa oxigenata (sau otet) si irigarea urechii cu ajutorul unei pipete, cate 4-5 picaturi in fiecare ureche.
Cere sfatul medicului ORL-ist inainte de folosirea oricaror substante sau instrumente pentru curatarea urechii.