SFATULPARINTILOR.RO - Lucruri pe care culoarea ochilor le dezvăluie despre sănătatea și personalitatea ta
Am tot auzit expresia "ochii sunt fereastra sufletului", dar acum se pare că știință ne aduce mai aproape de descifrarea misterului. Ochii nu mint. Ei spun întotdeauna adevărul. Un aspect care ne face ușor de citit este culoarea ochilor, o trăsătură genetică, care este determinată de cantitatea de melanină din ochi.
16 Februarie 2017, 08:28
Fiecare dintre noi am experimentat diferite teste de personalitate, care ne spun un pic despre caracterul noastru, dar ochii sunt o parte fizică reală din noi și ne pot spune chiar mai mult. (PM)
Ochii sunt fereastra catre univers, dar si una dintre minunile corpului uman. Am venit pe lume cu aceste “camere de luat vederi” extraordinare care transforma fotonii de lumina in imagini tridimensionale.
Multi oameni nici macar nu realizeaza cat de norocosi sunt ca au ochi si ca pot vedea, mai ales ca la nivel mondial 39 de milioane de oameni sunt orbi, iar de 6 ori mai multe persoane au probleme de vedere.
Asa ca, daca acum poti citi acest articol, fii recunoscator si considera-te binecuvantat ca poti vedea.
Dincolo de miracolele biologice, ochii au reprezentat o sursa de inspiratie pentru cercetatorii din toate domeniile. Va prezentam in continuare cateva dintre descoperirile lor.
Ochi inchisi la culoare vs ochi deschisi la culoare
Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Pittsburg, femeile cu ochii deschisi la culoare nasc mai usor decat cele cu ochii inchisi la culoare.
Tot ei au descoperit ca persoanele cu ochii deschisi la culoare au nevoie de mai mult alcool pentru a se imbata, decat cei cu ochii inchisi la culoare. De vina este melanina, pigmentul care da culoare ochilor. Cu cat este mai multa, cu atat ochii sunt mai inchisi la culoare, si cu atat persoana respectiva este mai sensibila la alcool.
Un studiu publicat in jurnalul Personality and Individual Differences a scos la iveala faptul ca melanina faciliteaza si conexiunile electrice de la nivelul creierului. Astfel, persoanele cu ochii inchisi la culoare au viteza de reactie mai mare decat cele cu ochii deschisi la culoare.
In schimb, persoanele cu ochii deschisi la culoare sunt mai bune la activitatile care necesita planificare, cum ar fi invatatul sau jocul de golf.