SFATULPARINTILOR.RO - Moduri de a trăi mai mult și mai bine. Iată ce obiceiuri trebuie să adopți
În secolul XX, speranța medie de viață a crescut cu 30 de ani. Progresele în domeniul sănătății, al educației, al prevenirii bolilor și al tratamentelor sunt importante - și acest lucru are sens. Dar ceea ce este posibil să nu știți este că obiceiurile de zi cu zi, aparent nesemnificative sau circumstanțele din trecutul dvs. pot influența cât timp și cât de bine veți trăi.
03 August 2017, 12:55
Efectuând doar câteva schimbări în stilul tău de viață te poate ajuta să trăiești mai mult.
Un studiu recent a constatat că patru comportamente nocive - fumatul, consumul exagerat de alcool, lipsa exercițiilor fizice și a consumului suficient de fructe și legume - vă îmbătrânesc cu până la 12 ani.
Din fericire, puteți face ceva pentru a corecta aceste și alte comportamente nesănătoase. De asemenea, dacă doriți să trăiți 100 de ani, mai puțină mâncare pe farfurie poate fi o idee bună.
Potrivit unor studii privind logevitatea, japonezii nu mai mănâncă atunci când se simt 80% plini.
Cercetătorii de la Universitatea din Louisiana au confirmat că mâncarea vă ajută să îmbătrâniți mai încet; Într-un studiu din 2008 au constatat că limitarea caloriilor a redus producția de T3, un hormon tiroidian care accelerează procesul de îmbătrânire. (PM)
Moduri de a trăi mai mult și mai bine. Iată ce obiceiuri trebuie să adopți
Visul tau este sa atingi 100 de ani? In acest caz ar trebui sa urmaresti cu atentie obieciurile pe care la ai si care te pot impiedica sa atingi acest obiectiv.
Iata ce obiceiuri ar trebui sa adopti dac vrei sa traiesti mai mult.
1. Redu consumul de zahar
Cei mai batrani oameni de pe glob consuma cam o cincime din zaharul ingerat de persoanele obisnuite. Ei pun miere in ceai si se bucura de dulciuri doar cand celebreaza ceva.
Incearca sa nu consumi mai mult de 4 linguri de zahar pe zi in mancare si bautura. Dulciuri, prajituri si bomboane – ar trebui gustate doar de cateva ori pe saptamana. Si evita produsele procesate cu indulcitori – in special daca zaharul se afla in primele 5 ingrediente.
2. Gustari: doua maini de nuci/alune pe zi
Din dieta persoanelor centenare nu lipsesc alunele si nucile. Un studiu recent realizat de catre Universitatea Harvard a descoperit ca oamenii care consuma nuci, alune si migdale au o rata a mortalitati cu 20% mai scazuta decat cei care nu mananca niciodata asemenea produse.
Alte studii au aratat ca dietele cu nuci, alune si migdale reduc nivelul LDL (colesterol rau) cu pana la 20%.