SFATULPARINTILOR.RO Tineți această dietă pentru a reduce crizele de gută. Ce alimente trebuie să eviți dacă suferi de această condiție
Guta este o formă de artrită care atacă articulațiile și provoacă dureri acute și umflături, în special în degetele de la picioare și degete, și uneori în încheieturi, coate, genunchi și glezne. Atacurile de gută sunt declanșate de acumularea de acid uric în articulații. Organismul produce acid uric ori de câte ori descompune alimentele care conțin purină.
17 August 2017, 12:03
Alimentatia impusa de guta: proteine
Deși persoanele cu guta ar trebui să evite proteinele cu concentrații foarte mari de purină, cum ar fi organe, fructe de mare și crustacee, și carne ca venin, cârnați și slănină, ei pot mânca în continuare proteine cu conținut scăzut de purină moderat.
Guta este o forma dureroasa de artrita, care apare atunci cand nivelul acidului uric din sange este mare si se formeaza cristale ce se acumuleaza in jurul incheieturilor.
Tineți această dietă pentru a reduce crizele de gută. Ce alimente trebuie să eviți dacă suferi de această condiție
Desi alimentatia nu este un tratament in sine, daca mananci ceea ce trebuie se poate reduce nivelul acidului uric din sange si se micsoreaza riscul distrugerii incheieturilor.
Principii alimentare
Principiile alimentare daca ai guta sunt simple, insa foarte importante.
1. Greutatea: Daca esti supraponderal, creste riscul de a dezvolta guta. Cand slabesti, scade riscul dezvoltarii gutei. Specialistii recomanda scaderea numarului de calorii pe care le consumi zilnic.
2. Carbohidrati complecsi: Mananca mai multe fructe, legume si cereal integrale, care ofera carbohidrati complecsi. EVITA, insa painea alba, bomboanele, prajiturile, bauturile indulcite si produsele bogate in fructoza sau sirop de porumb.