YVE.RO - 10 surse de probiotice naturale
Probioticele sunt acele bacterii care aduc nenumărate beneficii organismului nostru și asigură o stare optimă a sănătătii. Ele pare a fi din ce în ce mai populare în ultimul timp și se pot găsi într-o mulțime de alimente fără că noi să știm acest lucru. Iată 10 surse de probiotice naturale care se găsesc în diverse alimente
20 Octombrie 2016, 08:25
Ceaiul Kombucha
Acest ceai este unul destul de diferit de celelalte, deoarece este unul fermentat și are un conținut bogat de bacterii care sunt benefice organismului. Acesta aduce un aport energetic, întărește imunitatea și ajută la arderea grăsimilor.
Varza murată
Fiind foarte populară în gospodării, aceasta are și ea un aport ridicat de probiotice, iar procesul de preparare al acesteia este tot unul prin fermentație, la fel ca și al ceaiului Kombucha. Este foarte bună în combaterea alergiilor și are un aport ridicat de vitamine, cum sunt vitaminele A, B, E și vitamina C.
Castraveții murați
Chiar dacă unii pot conține un o cantitate mai mare de sare, aceștia sunt foarte sănătoși datorită aportului ridicat de probiotice pe care-l aduc organismului. Dacă aceștia sunt preparați chiar de tine, poți controla cantitatea de sare pe care o adaugi, pentru a-i putea consuma în cantități cât mai mari.
Îi poți adăuga în salate, în sandvișuri sau chiar ca un fel de garnitură pentru diverse preparate.
Laptele bătut
Dacă acesta nu este inclus într-o rețetă care necesită un proces de prelucrare termică, este și el o sursă bogată de probiotice, acest lucru datorându-se culturilor vii care sunt introduse pentru fermentarea zaharurilor din lapte.