YVE.RO. Aceste 5 ceaiuri sunt cele mai bune pentru a preveni cancerul
Știați că ceaiul este a doua băutură cea mai consumată la nivel mondial, după apă? În timp ce ceaiul preparat în mod tradițional este incă un dietetic în multe părti ale lumii, o gamă tot mai mare de ceaiuri sănătoase în forme variate este acum disponibilă. Multe dintre aceste ceaiuri oferă beneficii de sănătate multiple.
02 Februarie 2017, 08:49
Ceaiul de băut este o veche tradiție care datează de 5.000 de ani în China și India. Considerat mult timp în acele culturi ca un ajutor pentru sanatate, cercetatorii studiaza acum posibila utilizare în prevenirea și tratamentul unei varietăți de tipuri de cancer.
Ceaiul este una dintre băuturile cele mai vechi și mai populare consumate în întreaga lume. (PM)
Cel mai important beneficiu al ceaiurilor este acela de a preveni instalarea cancerului. Această tumoare, pe cât este de gravă, pe atât este de răspandită (aproximativ un om din cinci moare din cauza acestei boli). Așadar, este foarte bine de știut ce putem face pentru a nu căpăta această tumoare.
Cele mai utilizate ceaiuri împotriva cancerului sunt:
Ceaiul alb – constituenții acestuia împiedică instalarea celulelor canceroase în cazul celui de colon, de prostată ori de stomac. Prezintă mai mulţi antioxidanţi decât cel verde, ce anihiliează acţiunea radicalilor liberi ce produc dezastre în organismul nostru.
Acest ceai mai are rolul în prevenţia apariţiilor bolilor de inimă. Pentru a ne feri de aceste boli este necesară prezenţa unei diete sărace în grăsimi, lipsită de alcool sau tutun, cu multe alimente integrale, dar şi a ceaiului alb, deoarece consumul regulat al acestuia scade hipertensiunea și întăreşte vasele de sânge.
Persoanele care consumă zilnic acest ceai au un risc cu 50% mai redus în apariția atacului de cord (prin scăderea nivelului de colesterol ,,rău”, reducând instalarea cheagurilor de sânge în artere).
Un alt beneficiu al ceaiului alb este capacitatea de a face miracole pentru tenul nostru, protejându-l de instalarea ridurilor. Mai ajută la creșterea arderilor metabolice, determinând astfel scăderea kg în plus.