YVE.RO. Aceste ceaiuri sunt cele mai bune pentru a preveni cancerul
Ceaiul este unul dintre cele mai vechi și populare băuturi consumate în întreaga lume. Ceaiul negru reprezintă aproximativ 75% din consumul de ceai din lume. În Statele Unite și Europa, ceaiul negru este cea mai frecventă băutură de ceai consumată.
27 Iunie 2017, 11:15
Ceaiul verde este cel mai popular ceai din Japonia și China. Ceaiul alb este consumat în cantități mult mai mici în întreaga lume.
Ceaiul se face din frunza plantei Camellia sinensis. La scurt timp după recoltare, frunzele de ceai încep să se înmoaie și să se oxideze.
În timpul oxidării, substanțele chimice din frunze sunt sparte de enzime, ducând la înnegrirea frunzelor și la aroma bine-cunoscută a ceaiului.
Printre numeroasele lor activități biologice, substanțele chimice din ceaiul verde - EGCG, EGC, ECG și EC - și theaflavinele și tearubiginile din ceaiul negru au activitate antioxidantă.
În special EGCG și ECG, au activitate de curățare radicală liberă și pot proteja celulele de deteriorarea ADN cauzată de speciile reactive de oxigen.
De asemenea, a fost demonstrat că polifenolii de ceai inhibă proliferarea celulelor tumorale.
În alte studii de laborator și pe animale, s-a demonstrat că catechinele de ceai inhibă angiogeneza și invazivitatea celulelor tumorale.
În plus, polifenolii de ceai pot proteja împotriva daunelor provocate de radiația ultravioletă și pot modifica funcția sistemului imunitar. (PM)
Aceste ceaiuri sunt cele mai bune pentru a preveni cancerul
Cel mai important beneficiu al ceaiurilor este acela de a preveni instalarea cancerului. Această tumoare, pe cât este de gravă, pe atât este de răspandită (aproximativ un om din cinci moare din cauza acestei boli). Așadar, este foarte bine de știut ce putem face pentru a nu căpăta această tumoare.
Cele mai utilizate ceaiuri împotriva cancerului sunt:
Ceaiul alb – constituenții acestuia împiedică instalarea celulelor canceroase în cazul celui de colon, de prostată ori de stomac. Prezintă mai mulţi antioxidanţi decât cel verde, ce anihiliează acţiunea radicalilor liberi ce produc dezastre în organismul nostru.
Acest ceai mai are rolul în prevenţia apariţiilor bolilor de inimă. Pentru a ne feri de aceste boli, este necesară prezenţa unei diete sărace în grăsimi, lipsită de alcool sau tutun, cu multe alimente integrale, dar şi a ceaiului alb, deoarece consumul regulat al acestuia scade hipertensiunea și întăreşte vasele de sânge.
Persoanele care consumă zilnic acest ceai au un risc cu 50% mai redus în apariția atacului de cord (prin scăderea nivelului de colesterol „rău”, reducând instalarea cheagurilor de sânge în artere).
Un alt beneficiu al ceaiului alb este capacitatea de a face miracole pentru tenul nostru, protejându-l de instalarea ridurilor. Mai ajută la creșterea arderilor metabolice, determinând astfel scăderea kg în plus.
Ceaiul de trifoi – previne instalarea celulelor canceroase de tipul celor de col uterin, laringian, ovarian, de prostată, de sân sau vaginal.
Trifoiul roşu ne ajută în lupta împotriva infecţiilor, dar şi în reglarea hormonală în cazul femeilor. Ceaiul din această plantă tratează bronşitele, gripa, tusea, răceala, chiar şi astmul. Luptă împotriva problemelor digestive precum diareea, reglează tranzitul intestinal.