YVE.RO. Alimente pe care trebuie să le consumi săptămânal ca să previi cancerul
Statisticile referitoare la numărul de cazuri ce prezintă aceste tumori maligne sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, aproximativ 6 000 000 de persoane mor anual din cauza acestor afecţiuni. Cu toţii cunoaştem pe cineva care prezintă această boală și ştim cât de atroce poate fi, de aceea este necesar să prevenim apariţia ei.
29 Decembrie 2016, 12:11
Pentru ca această boală să nu apară, este nevoie de o grijă mai aprofundată în ceea ce priveşte sănătatea dumneavoastră. Aşa că încercaţi să vă alimentaţi cât mai sănătos şi să faceţi cât mai multă mişcare.
Pentru a preveni cancerul, vă recomandăm consumul următoarelor alimente, care ar trebui făcut cel puţin o dată pe săptămână:
Ardeii galbeni şi cei roşii conţin vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar şi distruge toxinele. La fel este şi în cazul fructelor de pădure, cireşelor, citricelor.
Broccoli conţine o mare cantitate de fibre care te vor ajuta la eliminarea toxinelor, cum de altfel o au toate cruciferele precum varza, cea de Bruxelles. Aceste fibre sunt bogate în galactoză, care se leagă de agenţii ce distrug intestinul pentru a îi neutraliza.
Broccoli este preferat de flora intestinală bună. Aceste bacterii bune mai preferă ceapa, cicoarea, merele şi morcovii.
Legumele cu frunze verzi prezintă mari cantităţi de acid folic, care va ajuta replicarea corectă a ADN-ului şi îl va proteja în timpul radioterapiei. Printre alte alimente ce conţin acid folic regăsim avocado, caisele, gălbenuşul de ou, fasolea şi morcovii.
O dietă bogată cu aceste legume vă va alcaliniza corpul şi vă va ajuta în distrugerea metastazelor. Aceste legume mai conţin sulforafane, ce ajută în prelungirea vieţii în cazul cancerului colorectal.