YVE.RO. Cartoful, alimentul MINUNE în tratarea ulcerului
Descoperit în Peru, în sec. al XVI-lea, cartoful a fost adus în Europa de conchistadorii spanioli. Această legumă preţioasă a salvat multe vieţi în trecut, când lipsa alimentelor de bază era ceva comun în întreaga Europă.
07 Decembrie 2016, 13:06
Principalele virtuți
Cartofii cruzi, sub formă de suc, constituie un veritabil pansament gastric, ce inhibă producţia de sucuri digestive în exces. De asemenea, sucul de cartofi are o acţiune cicatrizantă asupra mucoasei stomacale şi regenerează flora bacteriană intestinală.
Cum îl puteți consuma:
Cartoful rămâne interesant în privința aportului energetic, graţie disponibilității substanțelor sale nutritive, precum şi faptului că este foarte uşor digerabil. Alegeți cartofi ce provin din culturi biologice, singurele care pot garanta virtuțile menționate anterior.
Consumul regulat al acestei legume are capacitatea de a aduce în intestin bacterii fixatoare de azot, care ameliorează considerabil sinteza proteinelor. Pentru curele de regenerare gastrică, se utilizează sucul proaspăt.
Remedii:
• Cura cu suc proaspăt de tuberculi de cartofi este o metodă de tratament cu efect garantat în combaterea ulcerului. Extrageți sucul din legume sănătoase, folosind storcătorul electric si beti zilnic câte o jumătate de pahar, în două prize. Insomniile și durerile migrenoase răspund la acest tratament.