YVE.RO - Ce este sindromul Asperger? Simptome, diagnostic și tratament
Atunci când întâlnești pe cineva care are sindromul Asperger, s-ar putea să observi câteva lucruri neobișnuite pentru tine. El poate fi la fel de inteligent ca și alți oameni, dar are probleme cu anumite abilități sociale. De asemenea, tinde să aibă un accent obsesiv pe un anumit subiect.
06 Februarie 2017, 07:20
Din cauza varietății largi de simptome, nu există două persoane cu Asperger care să fie la fel. Sindromul este un handicap care rămâne pe tot parcursul vieții și modul în care oamenii percep lumea și interacțiunea cu ceilalți.
Persoanele suferinde de sindromul Asperger văd, aud și simt lumea diferit față de alte persoane. Copiii și adulții afectați prezintă o gamă restransă de interese și / sau comportamente repetitive.
Dezvoltarea motorie poate fi întârziată, ceea ce duce la stângăcie sau mișcări motorii necoordonate.
În general, ei nu au dificultăți în limbaj sau dezvoltare cognitivă. (PM)
Sindromul Asperger este o tulburare neurobiologica ce face parte din familia autismului. Cauza aparitiei acestei conditii nu este inca descoperita, dar mai multi cercetatori sunt de parere ca aceasta ale legatura cu familia si, in plus, este de trei-patru ori mai intalnita la barbati.
Persoanele care sufera de sindromul Asperger pot prezinta diferite manifestari de-a lungul vietii lor, dar cele mai multe dintre ele nu sunt identificate pana la o anumita varsta. In primii ani de viata, un copil care prezinta acest sindrom se va dezvolta si se va comporta normal.
Este posibil ca persoanele care au sindromul Asperger sa fi avut ocupatii diferite si neobisnuite in copilarie fata de cele ale altor copii, si chiar este posibil sa fi fost marginalizate in timpul scolii.
Copiii cu sindrom Asperger nu au capacitatea de fi expresivi si au probleme in interpretarea limbajului nonverbal. De asemenea, o alta caracteristica a pacientilor este pasiunea foarte mare pentru muzica.