YVE.RO - Ce fel de ouă trebuie să consumăm și de care trebuie să ne ferim
Atunci când vine vorba de ouă, toată lumea tinde să se gândească la cele de găină. La fel de bune sunt și cele de prepeliță, struț și bibilică.
13 Octombrie 2016, 07:47
Ouăle de rață și de gâscă trebuie consumate cu moderație sau chiar evitate, deoarece sunt bogate în colesterol.
Dat fiind faptul că ouăle conțin cantității mari de proteine, acestea reprezintă o parte importantă și indispensabilă din cadrul dietei oamenilor activi. Albușul este extrem de bogat în proteine, fiind de preferat atunci când ținem o dietă, deoarece menține masa musculară, dar poate deveni nociv pentru organism atunci când este consumat în cantități mari.
Gălbenușul este bogat în grăsimi sănătoase. Pe lângă proteinele din albuș, un ou conține vitamine și minerale. Valoarea calorică a unui singur ou este de aproximativ 75 de kilocalorii.
Consumați ouă fierte
În general, oamenii sunt tentați să consume ouă prăjite. Prin acest mod de preparare, valoarea calorică este ridicată, iar așa-numitele grăsimi sănătoase din gălbenuș se transformă în grăsimi nesănătoase. Cea mai sănătoasă metodă de preparare este cea prin care oul se fierbe. În acest fel, calitățile nutriționale nu i se vor modifica.
Oul de găină este cel mai consumat
Cele mai populare ouă din alimentația omului sunt reprezentate de cele de găină, deoarece sunt produse în cantități foarte mari față de celelalte tipuri.
Consumați ouă de prepeliță
Este indicat să încercăm să consumăm ouă de prepeliță. Acestea au o valoare nutrițională mai ridicată față de oul de găină, de aproximativ trei sau patru ori, chiar dacă au un volum mult mai redus (aproximativ nouă grame). Pot fi consumate de mai multe ori pe zi.
Conțin proteine, minerale foarte valoroase și antioxidanți.