YVE.RO. Cele mai indicate tratamente naturiste care te scapă de crizele de ulcer
Ulcerul de stomac, cunoscut și sub denumirea de ulcer peptic sau gastric, este o leziune deschisă în mucoasa stomacului. Datorită cantității de acid prezente în stomac, atunci când apar ulcere, acestea sunt adesea extrem de dureroase. Cea mai frecventă cauză a ulcerelor de stomac este bacteria Helicobacter pylori sau H. pylori.
29 Mai 2017, 08:20
Ulcerele pot fi cauzate de excesul de analgezice, cum ar fi aspirina (Bayer) și antiinflamatoarele nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul (Advil, Motrin) sau naproxenul (Naprosyn), consumul de alcool prea mult, radioterapia și leziunile fizice.
Ulcerele de stomac sunt adesea tratate cu antibiotice sau medicamente pentru a reduce, bloca sau neutraliza acidul gastric. Cel mai frecvent simptom al ulcerului de stomac este o senzație de arsură sau o durere în zona dintre piept și ombilic.
Durerea poate dura de la câteva minute până la câteva ore, în funcție de severitatea ulcerului. Alte simptome includ apetitul slab, balonare, indigestie, rahitism, greață, vărsături și pierderea în greutate.
Oamenii de orice vârstă pot avea ulcere gastrice, iar femeile sunt afectate la fel de frecvent ca și bărbații.
Din fericire, există mai multe remedii naturale pe care le puteți utiliza cu ușurință. Tratamentele naturiste se concentrează, de obicei, pe întărirea și protejarea mucoasei stomacale împotriva acizilor. (PM)
Cele mai indicate tratamente naturiste care te scapă de crizele de ulcer
Atât bărbații, cât și femeile ajung să aibă probleme cu stomacul de-a lungul vieții. Vă vom prezenta câteva modalități cum să scăpați de crizele de ulcer.
Fiind caracterizat de o rană, ulcerul implică durerea. Manifestarea majoră generată de ulcerul duodenal este descrisă adesea ca o arsură, cel mai frecvent în piept, uneori migrând până în mijlocul spatelui. La unii suferinzi se poate atenua după ce mănâncă puţin, reapărând la trei-patru ore postprandial şi persistând până la următoarea masă.
Se poate accentua pe parcursul nopţii, perturbând serios somnul.
Ulcerul gastric provoacă crize caracterizate de o durere abdominală ascuţită, de obicei la o jumătate de oră după micul dejun, care se intensifică în timpul zilei. Episoadele se întind pe durata a câteva zile şi revin periodic, în ambele cazuri, toamna constatându-se acutizări.
Unii oameni simt grețuri, tulburari digestive și pierderea apetitului.
Regimul alimentar cu rol curativ trebuie individualizat ca sa scapi de crizele de ulcer, in funcţie de toleranţa pacientului la anumite alimente.
O dietă corectă cuprinde sucuri alcaline, obţinute din varză, cartofi, morcovi, sfeclă roşie, castraveţi. În momentele de apogeu al bolii chiar se recomandă consumul exclusiv al acestor sucuri, vreme de două-trei zile, pentru a reduce aciditatea gastrică.
O altă variantă este: câte 50 ml suc de varză albă cu 30 de minute înaintea fiecărei mese, iar la o oră după, aceeași doză de suc de cartofi. Buni sunt şi cartofii fierţi în coajă – nu prăjiţi sau amestecaţi cu sosuri!
Migdalele dulci formează o peliculă protectoare a mucoasei gastrice, reduc secreţia de pepsină şi înlătură durerile. Doza recomandată este de 35 g de două ori pe zi.
Laptele este ideal să se bea până la un litru pe zi. Nu se ştie prin ce mecanism, neutralizează acidul clorhidric din stomac în numai 20 de minute de la ingerare, apoi ajută la sintetizarea unor substanţe care au ca rezultat atenuarea durerii.