YVE.RO. Cum să scapi de crizele de ulcer. Sfaturi și tratament
Atât bărbații, cât și femeile ajung să aibă probleme cu stomacul de-a lungul vieții. Vă vom prezenta câteva modalități cum să scăpați de crizele de ulcer.
06 Decembrie 2016, 09:10
Cum să scapi de crizele de ulcer
Fiind caracterizat de o rană, ulcerul implică durerea. Manifestarea majoră generată de ulcerul duodenal este descrisă adesea ca o arsură, cel mai frecvent în piept, uneori migrând până în mijlocul spatelui.
La unii suferinzi se poate atenua după ce mănâncă puţin, reapărând la trei-patru ore postprandial şi persistând până la următoarea masă. Se poate accentua pe parcursul nopţii, perturbând serios somnul.
Ulcerul gastric provoacă crize caracterizate de o durere abdominală ascuţită, de obicei la o jumătate de oră după micul dejun, care se intensifică în timpul zilei. Episoadele se întind pe durata a câteva zile şi revin periodic, în ambele cazuri, toamna constatându-se acutizări. Unii oameni simt grețuri, tulburari digestive și pierderea apetitului.
Regimul alimentar cu rol curativ trebuie individualizat ca sa scapi de crizele de ulcer, in funcţie de toleranţa pacientului la anumite alimente.
O dietă corectă cuprinde sucuri alcaline, obţinute din varză, cartofi, morcovi, sfeclă roşie, castraveţi. În momentele de apogeu al bolii chiar se recomandă consumul exclusiv al acestor sucuri, vreme de două-trei zile, pentru a reduce aciditatea gastrică.
O altă variantă este: câte 50 ml suc de varză albă cu 30 de minute înaintea fiecărei mese, iar la o oră după, aceeași doză de suc de cartofi. Buni sunt şi cartofii fierţi în coajă – nu prăjiţi sau amestecaţi cu sosuri!
Migdalele dulci formează o peliculă protectoare a mucoasei gastrice, reduc secreţia de pepsină şi înlătură durerile. Doza recomandată este de 35 g de două ori pe zi.