YVE.RO. Cum să vindeci natural eczemele!
Eczema se referă la un grup larg de afecțiuni ale pielii care provoacă inflamare. Cel mai frecvent tip de eczemă este dermatita atopică. Fiind atopic înseamnă că dezvoltați alergii și sunteți foarte sensibil la mediul extern.
08 Iunie 2017, 10:42
Sistemul imunitar raspunde violent, ceea ce inseamna ca pielea devine rosie si inflamata.
Eczema poate fi, de asemenea, genetică. Alte cauze principale ale eczemelor includ hipersensibilitate, ceea ce înseamnă că pielea și sistemul imunitar sunt suprasensibile sau prea reactive.
Chiar și cea mai mică expunere la un alergen sau un declanșator poate provoca inflamarea pielii și creșterea numărului de celule albe din sânge.
Erupțiile de eczemă sunt asociate cu un răspuns anormal al sistemului imunitar al organismului. La persoanele cu eczeme, răspunsul inflamator al organismului la substanțele iritante este brusc, cauzând mâncărimea și inflamația asociată cu această afecțiune.
Ceea ce cauzează această reacție anormală nu este cunoscut. Cu toate acestea, există mai multe tratamente care pot controla simptomele.
Mulți oameni ameliorează simptomele prin hidratarea frecventă a pielii, reducând stresul și evitând săpunurile și detergenții duri.
De asemenea, un număr de factori nutriționali poate ajuta la controlul eczemelor.
Napul a fost un ingredient popular în dieta europeană încă din perioada preistorică. Acesta este adesea grupat la legume rădăcinoase, dar face parte, de fapt, din familia cruciferă.
Împreună cu broccoli, varza albă, varza de Bruxelles, kale, napii oferă o cantitate mare de nutrienți pentru o cantitate mică de calorii. (PM)
Cum să vindeci natural eczemele!
Napul face parte din aceeași familie cu varza şi ridichile. Este cultivat pe suprafețe relativ mici în câteva județe din țară, fiind oarecum desconsiderat din punct de vedere gastronomic.
Principalele virtuţi
Napul are capacitatea de a dizolva acidul uric. De asemenea, este diuretic şi emolient al mucoaselor. Principalele indicații ale napului interesează în special sfera renală. Este un diuretic foarte puternic, fiind considerat antireumatic şi antigutos. De asemenea, i se atribuie proprietăți antialergice şi antiinfecțioase.
Se recomanda în tratamentul infecțiilor urinare (cistitelor). Tot la nivelul aparatului renal, napul previne formarea calculilor şi ajută la eliminarea lor.
Este indicat în tratamentul anginei pectorale, bronșitei şi tusei. Este un bun adjuvant în tratamentul obezității şi dă bune rezultate în eczeme, furuncule, acnee sau chiar crăpături sau degerături.
Cum îl consumăm:
Pentru efectul pectoral puteți întrebuința un sirop preparat prin macerarea rondelelor de nap în câteva lingurițe de miere. Luaţi câte puţin din acest preparat de-a lungul întregii zile, până la dispariția simptomelor. Se poate obține un sirop de napi cu efect curativ în bronşite, tuse, litiază, gută, angină etc., prin scobirea unui fruct şi introducerea în scobitură a unei linguri de zahăr sau miere. După câteva ore se formează un sirop din care se ia câte puţin pe parcursul unei zile.