YVE.RO Dieta Montignac: Slăbiți fără a renunța la alimentele preferate. Previne diabetul și reduce riscul infarctului
Metoda Montignac se bazează pe principiul consumului de carbohidrați cu indice glicemic scăzut. Se axează în special pe carbohidrații cu conținut scăzut de GI, care au ca efect reducerea nivelului ridicat de zahăr din sânge și de insulină. În cele din urmă, acest lucru are ca rezultat pierderea în greutate și rezultate benefice pentru sănătate. Michel Montignac a fost primul expert în domeniul sănătății care recomandă utilizarea indexului glicemic pentru gestionarea greutății. Indicele glicemic a fost inițial creat pentru a ajuta diabeticii să mențină nivelul glucozei din sânge stabil, dar Montignac credea că acest efect poate fi, de asemenea, utilizat pentru o dietă care să ajute la pierderea în greutate.
11 Septembrie 2017, 09:22
Dieta se bazează pe consumul carbohidraților complexi și a grăsimilor sănătoase, spre deosebire de cele mai multe diete, care de obicei încearcă să excludă carbohidrații și / sau grăsimile.
Practic, dieta Montignac este o dietă disociată, care promovează consumul tuturor nutrienților esențiali, dar în combinațiile potrivite.
Metoda Montignac nu limitează cantitatea de hrană pe care o consumăm. Este o modalitate echilibrată de a mânca prin alegerea din fiecare categorie de alimente: carbohidrați, grăsimi și proteine.
Ar trebui să ne alegem alimentele datorită naturii lor nutriționale (caracteristicile fizico-chimice) și potențialului nostru de a ne menține corpul la greutate optimă, fără riscul de a avea diabet zaharat sau insuficiență cardiacă.
Testele și cercetările științifice au arătat că, chiar și la persoanele care suferă deja de aceste patologii, pot fi reduse în mod semnificativ în cele mai multe cazuri prin aplicarea metodei Montignac. (PM)
Dieta Montignac: Slăbiți fără a renunța la alimentele preferate. Previne diabetul și reduce riscul infarctului
Dieta Montignac are rolul de a produce scaderea in greutate, dar totodata previne diabetul si reduce riscul infarctului. A fost creata de catre un director al industriei farmaceutice internationale, Michel Montignac (1944–2010) si a devenit celebra in anii ’90, cu precadere in Europa.
Teoria propusa de Montignac gravita in jurul indicelui glicemic: atunci cand acesta se regaseste intr-un numar ridicat in alimentele pe care le mancam, creeaza crampoane la nivelul glucozei din sange, facilitand stocarea grasimilor in organism; insa, prin dieta de fata, indicele glicemic poate fi redus. In acest articol, va invitam sa va informati despre Dieta Montignac, care a revenit in actualitate.
In ce consta Dieta Montignac?
Cu toate ca la prima vedere pare dificil de urmat, cura de slabire Montignac este destul de simpla daca se studiaza cu atentie regulile speciale referitoare la produsele compatibile, la modul si cantitatea acestora, precum si la indicele glicemic pe care il contin.
Mai mult, simplitatea si convenienta, plus eficacitatea, au facut milioane de oameni din intreaga lume sa o aprecieze.
In primul rand, trebuie sa se renunte la anumite alimente, precum: cartofi, orez, paste, paine si alte produse din panificatie, iaurt gras, unt, inghetata, pepeni, zahar si banane. In schimb, exista o lista destul de mare cu alimentele permise: carne, peste, oua, ciuperci, fructe de mare, legume si orice altceva care nu le contine pe cele nerecomandate.
Trebuie sa se manance minimum de trei ori pe zi – micul dejun sa fie cea mai abundenta masa a zilei, pe cand cina – cea mai usoara. Exista niste reguli stricte si in privinta lichidelor: dupa ce s-a luat masa, nu trebuie sub nicio forma sa se bea timp de cel putin 40–60 de minute. In plus, este de preferat sa nu se consume alcool, daca nu este specificat in meniu.