YVE.RO Dovlecei marinați cu mirodenii
Dovleceii marinați cu mirodenii au o aromă dulce, dar în același timp condimentată și sunt excelenți pentru cei care preferă legumele marinate. Dovleceii marinați cu mirodenii se consumă cu precădere alături de mâncărurile la cuptor pe bază de carne de pasăre și diverse fripturi.
04 Septembrie 2017, 15:14
Ingrediente pentru dovlecei marinați cu mirodenii:
1 dovlecel mediu (450 g), tăiat în felii de câte circa 3 mm
1 ceapă albă, tăiată în rondele de circa 3 mm
2 căni oțet de mere
2 +½ linguri de sare grunjoasă
1 cană de zahăr granulat
½ cană de apă ținută la temperatura camerei
3 cuburi de gheață
1+ ½ lingură de boabe de muștar sfarâmate
1+ ½ lingură boabe de mustar întregi
¾ lingură de turmeric
opțional: ½ lingură de fulgi de ardei roșii