YVE.RO - Farmacia alimentelor luptă cu colesterolul
Una din cele mai mari amenințări asupra sănătății este boala cardiovasculară. O astfel de boală afecteza inima, dar și alte organe, din cauza îngroșării arterelor.
31 Ianuarie 2017, 08:30
Aceste afectiuni sunt influentate de genetica, dieta si de stilul de viata. Arterele se ingroasa din cauza „placii” si se poate ajunge chiar la infarct. Placa se aduna din cauza colesterolului, calciului si a altor materiale care se gasesc in sange. Problema colesterolului afecteaza unul din sase adulti.
Din fericire, exista multe alimente care te ajuta sa te protejezi de aceste probleme.
Nu-ti poti schimba genele, dar medicul iti poate prescrie medicamente care sa-ti tina sub control colesterolul; exista insa si posibilitatea sa iti schimbi obiceiurile alimentare ca sa-ti imbunatatesti sanatatea cardiovasculara. Iata cateva alimente care pot ajuta la scaderea colesterolului.
Frunzele de mustar
Dupa nume, ai crede ca acestea sunt folosite pentru a face mustarul. Semintele plantei de mustar sunt, intr-adevar, folosite pentru a face mustar. Frunzele insa sunt delicioase, verzi, bogate in sulforaphane. Aceste substante ajuta corpul sa scape de acidul de bila din stomac.
Acest acid duce la cresterea nivelului colesterolului. Exista si medicamente care te ajuta sa scapi de excesul de acid, dar metoda naturala este consumarea alimentelor potrivite.
Sfaturi de preparare: care e cea mai buna metoda de a manca frunzele de mustar? Sunt foarte gustoase in stare cruda si se pot folosi in salate.
Cercetatorii au aratat insa ca aceste frunze aduc beneficii mai mari daca sunt consumate dupa ce au fost oparite. Crude sau gatite, incearca totusi sa le adaugi in dieta ta zilnica.