YVE.RO. Infecțiile urinare: Simptome și metode ca să le previi sau să scapi de ele definitiv!
O infecție a tractului urinar este o infecție care implică rinichi, uretere, vezica urinară sau uretră. Cele mai multe infecții ale tractului urinar sunt cauzate de bacterii care trăiesc în intestin. Bacteria Escherichia coli (E. coli) determină marea majoritate a infecțiilor urinare.
13 Martie 2017, 08:54
În mod normal, bacteriile care intră în tractul urinar sunt indepărtate rapid de către organism, înainte de a provoca simptome. Cu toate acestea, uneori bacteriile pot depăși "bariera" naturală de apărare a organismului și pot provoca infecții.
Sistemul urinar este sistemul de drenaj al organismului pentru eliminarea deșeurilor și a apei suplimentare.
Infecția tractului urinar este al doilea cel mai frecvent tip de infecție în organism.
Infecțiile urinare nu provoacă întotdeauna semne și simptome, dar atunci când o fac ele pot include:
-durere sau arsură la urinare
-febră, oboseală
-un îndemn de a urina des
-presiune la nivelul abdomenului inferior
-urina miroase urât sau pare tulbure și roșie
-dureri în spate sau lateral sub coaste
Oamenii de orice vârstă pot contracta o infecție urinară. Rata de îmbolnăvire este de aproximativ patru ori mai mare la femei decât la bărbați. De asemenea, un risc mai mare poate exista în cazul în care aveți diabet zaharat sau o leziune a măduvei spinării. (PM)
Iata opt metode ca sa le previi sau sa scapi de ele definitiv!
1. Bea cel putin 1.5 l de apa pe zi
Apa este necesara in tratarea infectiilor urinare, deoarece ele pot aparea din cauza stagnarii bacteriilor care se afla in organele genitale externe. Consumul de apa permite evacuarea naturala a bacteriilor daunatoare, prin urina.
Sfat: bea, chiar daca ai sentimentul ca nu ti-e sete. La nevoie, poti diversifica: treci la ceai sau limonada.
2. Supravegheaza-ti alimentatia
Tranzitul lenes poate duce la aparitia infectiilor urinare. Intestinele apasa in acest caz pe canalul uretrei care risca sa fie si el contaminat cu bacterii. Ca sa scapi de tranzitul intestinal lent, poti miza pe fructe si legume (adica pe fibre), iar ca o solutie finala, poti opta pentru laxative (eficiente pe moment, dar agraveaza in timp constipatia).
3. O toaleta intima adaptata
Echilibrul florei bacteriene vaginale depinde de pH-ul local, care se poate modifica prin folosirea produselor de igiena corespunzatoare. Rezultat: proliferarea bacteriilor care pot contamina organele genitale, astfel nu trebuie sa mai folosesti sapunuri agresive, ci doar pe acelea care au un pH neutru.