YVE.RO - Mituri legate de constipație. Cum să scapi de aceasta problemă
Constipația este definită din punct de vedere medical ca fiind mai puțin de trei scaune pe săptămână și constipație severă ca fiind mai mică decât o săptămână.
19 Iunie 2017, 14:50
Aproape toată lumea a trecut prin ea mai devreme sau mai târziu. Numărul normal de scaune variază foarte mult de la persoană la persoană.
Numărul de mișcări intestinale scade în general odată cu vârsta. Majoritatea adulților au ceea ce este considerat normal, între trei și 21 de scaune pe săptămână.
Din punct de vedere medical, constipația este de obicei definită ca mai puțin de trei mișcări intestinale pe săptămână.
Constipația severă este definită ca mai puțin de o mișcare a intestinului pe săptămână.
Contrar opiniei populare, nu există dovezi că se acumulează toxine atunci când scaunele sunt rare sau că constipația duce la cancer. (PM)
Mituri legate de constipație. Cum să scapi de aceasta problemă
Nu este nimic in neregula in a avea scaun o data la trei zile insa, de obicei, o persoana are in fiecare zi. Constipatia isi face aparitia atunci cand cineva nu are mai mult de doua-trei scaune in fiecare saptamana.
Insa exista si constipatia severa care presupune un scaun o data pe saptamana sau poate chiar si mai rar de atat, moment in care se recomanda apelararea la serviciile unui medic specialist. Iata cateva mituri:
Constipatia creeaza toxine – Unii oameni au impresia ca o consecinta a constipatiei este absorbtia toxinelor din scaun in organism, fapt care duce la aparitia diferitelor boli. Din fericire, nu exista nicio dovada care sa demonstreze sau sa sustina aceste afirmatii.
Lactatele duc la aparitia acestei afectiuni – Aceasta afirmatie este adevarata doar pentru persoanele care au intoleranta la lactoza, insa si aceste persoane pot consuma cantitati reduse de lactate chiar si zilnic.
Inghitirea gumei de mestecat incetineste intenstinul – Aceasta afirmatie este adevarata doar in situatii foarte rare si doar daca este inghitita o cantitate foarte mare de guma de mestecat; astfel, se poate crea o substanta capabila sa blocheze digestia, care ar putea duce la constipatie.