YVE.RO - Poate fi tratată rinita alergică?
Dacă rinita alergică poate fi tratată este o întrebare adresata din ce în cea mai des, mai ales acum, primăvara, când natura revine la viaţă. Tratarea rinitei alergice presupune mai mulţi paşi, pe care îi vom descrie în acest articol.
13 Martie 2017, 08:23
Ce este rinita alergică?
Este o reacţie excesivă a imunităţii la particulele pe care le inspirăm din aer. În mod obişnuit, sistemul imunitar apără corpul de bacterii şi virusuri prin formarea de anticorpi care vor lupta împotriva agenţilor patogeni.
În ceea ce priveşte rinita alergică, sistemul imunitar va începe să lupte împotriva substanţelor care de obicei nu sunt nocive, precum acarienii, polenul, presupunând că doresc să atace organismul.
Reacţia sistemului imunitar este una exagerată, ce cauzează inflamaţii, afectând nasul, ochii, gura, gâtul şi urechile.
La început, corpul nu va avea o reacţie alergie în momentul inhalării alergenilor. A doua oară va apărea o senzaţie de nas înfundat sau de respiraţie delicată. Există posibilitatea ca rinita să fie instalată de mulţi ani, fiind una cronică, dar reacţiile corpului vor fi mai diminuate.
Rinita alergică poate duce la complicaţii precum sinuzita şi infecţii otice. Aceasta poate fi asemănătoare unui tip de astm cauzat de alergii.
Simptome
Strănutul repetat, mai ales dimineaţa la trezire. Poate apărea şi după unul-două minute după expunerea la alergeni;
Rinoreea (scurgere de mucozităţi nazale) se prezintă sub forma unui lichid clar, limpede. Dacă se dezvoltă o infecţie a sinusurilor sau nazală, acest lichid poate fi vâscos şi închis la culoare sau galben. Rinoreea apare după aproximativ trei minute de la supunerea la alergeni;