YVE.RO. Proprietățile vindecătoare ale sucurilor naturale
Sucurile dau varietate dietei tale în timp ce te ajută să iei nutrienții necesari organismului tău. Poți face suc chiar la tine acasă cu un storcător de fructe sau poți cumpără sucurile gata făcute din supermarket. Află din rândurile următoare dacă sucurile sunt bune sau nu pentru tine.
31 Ianuarie 2017, 08:25
A face suc presupune a avea o masinarie sau un aparat care transforma fructele si legumele crude in suc. Storcatoarele de fructe sunt destul de scumpe, dar exista si unele mai ieftine.
Cele mai multe astfel de storcatoare au cutite care taie fructele si legumele in feliute foarte mici si apoi le mesteca intr-un fel care separa sucul de pulpa si elimina majoritatea fibrelor.
Sucurile proaspete de legume si fructe aduc o multime de beneficii sanatatii dandu-ti nutrientii de care ai nevoie. Sucurile de fructe si legume contin vitamine, minerale si fitonutrienti care te protejeaza de bolile cardiovasculare, de cancer, de afectiuni inflamatorii si de artrita reumatoidala.
Componente valoroase precum flavonoidele se gasesc din abundenta in fructe si legume si te protejeaza de degradarea celulelor.
Totusi, nu crede ca numai sucurile sunt sanatoase. Nu trebuie sa eviti alimentele solide. Sucurile nu inlocuiesc tratamentele medicale. Nu exista studii care sa ateste ca sucurile sunt mai sanatoase decat legumele si fructele intregi. Sucurile sunt mai usor de consumat in mod regulat.
Unii sustinatori ai sucurilor sunt de parere ca, din sucuri, corpul isi ia mai multi nutrienti decat din fructele intregi. Asta pentru ca fructele intregi contin fibre care te impiedica sa absorbi nutrientii necesari.