YVE.RO. Remedii pentru a trata răcelile și gripa pe cale naturală
Căutați un tratament naturist sau alternativ pentru simptomele de gripă sau răceală? Iată câteva sfaturi care pot ajuta la ameliorarea simptomelor. Fiind bolnav, chiar și când sunteți acasă în pat, nu este distractiv. Combinația de dureri corporale, febră, frisoane și congestie nazală pot fi suficiente pentru a face pe oricine să se simtă fără nicio vlagă.
08 Iunie 2017, 10:27
Există o mulțime de remedii care vă pot atenua simptomele și vă pot aduce înapoi la normal. Totuși, dacă aveți dificultăți de respirație, bătăi rapide ale inimii, vă simțiți slăbit sau aveți alte simptome severe, trebuie sa consultați de urgență un medic.
Medicamentele antivirale pot ușura simptomele gripei atunci când sunt luate la scurt timp după ce te îmbolnăvești. În multe cazuri, totuși, remedii simple pot fi tot ce aveți nevoie pentru a ușura simptomele de gripă ușoară până la moderată.
Majoritatea acestor remedii au fost folosite pentru a trata simptomele de ani de zile și vă pot ajuta să vă simțiți mai bine în timp ce corpul dumneavoastră luptă împotriva virusului. (PM)
Remedii pentru a trata răcelile și gripa pe cale naturală
Statisticile arată că, în medie, un adult răcește cam de două ori pe an, iar un copil de șase sau chiar de opt ori. Guturaiul și gripa sunt infecții respiratorii, dar gripele sunt în general mai severe, cu febră mai mare și dureri musculare intense. În ambele cazuri, antibioticele sunt total ineficiente, deoarece aceste suferințe sunt produse de virusuri, nu de bacterii.
Totuşi, întrucât şi gripa, şi guturaiul pot slăbi sistemul imunitar, pot conduce la apariția altor infecţii respiratorii, ca sinuzita şi bronşita.
SIMPTOME. Nu mai puţin de 200 de virusuri pot declanşa o răceală, ceea ce spulberă practic ideea fabricarii unui vaccin eficient. Simptomele sunt bine cunoscute: dureri în gât, nasul se înfundă sau curge, febră moderată, tuse. De cele mai multe ori, o răceală durează o săptămână, maximum zece zile. Spre deosebire de răceli, gripele încep cu dureri musculare şi febră mare, urmate de manifestări asemănătoare răcelii. O gripă poate dura şi două săptămâni sau chiar mai mult.
Sinuzita se manifestă prin congestie nazală persistentă (înfundarea nasului) şi apariţia unor scurgeri de mucus de culoare galben-verzuie din nas, senzaţia de presiune şi durere la sinusul afectat. Mai pot apărea febra şi durerile de dinţi. Simptomele bronşitei sunt tusea persistentă însoţită de expectoraţii, dureri la nivelul toracelui şi febră.
CUM SE PRODUC: În cazul răcelii şi gripei, virusurile atacă mucoasele nazale şi faringele; organismul reacţionează prin producerea de mucus (pentru a bloca răspândirea, trecerea agenţilor infecţioşi) şi prin febră (febra ucide multe virusuri).
Sinuzita apare când sinusurile (mici cavităţi existente în oasele craniului) se înfundă, iar bacteriile şi virusurile găsesc aici un mediu propice pentru înmulţire, inflamând mucoasele locale.
Bronşitele sunt cauzate de infectarea mucoaselor bronhiilor (cele două „tuburi” prin care trece aerul de la trahee către plămâni şi invers), de regulă de către un virus şi mai rar de către bacterii. Din cauza secretării de mucus se îngreunează trecerea aerului către plămâni.