YVE.RO. Top 10 plante și condimente anti-îmbătrânire
Dr. Joseph Mercola are niște metode mai „neortodoxe” care l-au făcut o figură controversată în lumea medicinei alternative. Pentru dr. Mercola există zece condimente foarte puternice pe care probabil le avem toti în bucătărie și care luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor.
29 Decembrie 2016, 12:08
El ne sugerează să încorporăm aceste condimente în mesele zilnice, pentru beneficii maxime.
Consuma numai o lingurita/zi din oricare dintre urmatoarele plante si condimente si vei vedea ce efecte pozitive au asupra sanatatii tale! Cand vine vorba de a alege intre ierburile proaspete si cele uscate, trebuie sa stiti ca variantele proaspete sunt mai puternice.
In general, cu cat e mai aromata planta, cu atat sunt mai puternice beneficiile. Te poti bucura de aproape aceleasi beneficii si consumand variantele uscate ale acestor plante daca le depozitezi intr-un loc aerisit, ferit de lumina directa a soarelui.
Protejeaza celulele pielii: condimente italienesti
Celulele degradate ale pielii ne imbatranesc prematur. Se recomanda sa folosim condimente italienesti cand gatim. Acestea ne dau protectie vitala la nivel celular.
Busuiocul, condimentul italian cel mai important, este plin de antioxidanti care protejeaza celulele de radicalii liberi (molecule daumatoare care contribuie la aparitia bolilor cardiace, a cancerului, osteoporozei si Alzheimerului).
Vindeca-te mai repede de infectii: cimbru
Infectiile bacteriene variaza: poate fi vorba de o simpla durere in gat sau de o pneumonie care poate deveni chiar mortala. Studiile au aratat ca cimbrul poate omori bacteria care duce la infectiile cu stafilococ. In plus, extractul de cimbru este folosit in apele de gura. Cu acestea se trateaza inflamatiile gatului.