YVE.RO - Tot ce trebuie să știi despre terapia cu aerosoli
Terapia cu aerosoli este utilă pentru infecțiile respiratorii la copii și adulți. Conform statisticilor, 50% dintre afecțiunile din sezonul rece la copii sunt legate de aparatul respirator superior.
11 Noiembrie 2016, 08:31
Terapia cu aerosoli este o solutie pentru tratarea acestor afectiuni. Aceasta forma de tratament implica introducerea medicamentelor in caile respiratorii inferioare prin intermediul aerosolilor, pentru a se obtine un efect topic sau sistemic.
In ce afectiuni se pot folosi aparatele cu aerosoli?
Aerosolii pot fi folositi cu succes in tratarea afectiunilor pulmonare, dar si de tip ORL, precum: bronsite, bronsiectazii, astm, pneumonie, alergii, sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite.
Aparate si dispozitive pentru aerosoli
Exista doua tipuri de aerosoli: naturali si artificiali. Aerosolii naturali se gasesc in stare pura in natura in zone de padure sau marine, iar cei artificiali sunt generati prin anumite dispozitive speciale (aparatele cu aerosoli).
Exista mai multe tipuri de aparate cu aeorsoli:
– nebulizatoare: genereaza particule lichide, iar administrarea medicamentului se face prin respiratie normala; medicamentul este proiectat direct in gat sau in nas de un mic ventilator electric.