YVE.RO - Tratamente paradontoză – non-invazive și chirurgicale
Paradontoza (sau boala parodontală), constă într-o afecțiune la nivelul gingiei, afecțiune inflamatorie și dureroasă, în toate cazurile. Agravarea paradontozei, duce în timp la pierderea totală a dinților, dar și la distrugerea iremediabilă a țesutului moale și a celui osos, ce susțin, cu precădere, dinții.
14 Noiembrie 2016, 09:42
In prima etapa, apare o simpla gingivita, care consta intr-o umflare dureroasa a gingiei, pentru ca mai apoi acestea sa inceapa sa sangereze si chiar sa involueze spre interior, ajungand ca gingia sa descopere dintele, sa apara asa-numitele “pungi paradontale”, pana la eliminarea dintilor din cavitatea dentara.
Cauza principala a aparitiei paradontozei o reprezinta placa dentara, care nu este ingrijita in mod corespunzator si se intareste, daca nu este curatata mai mult de doua zile si devine un rezervor pentru bacterii, sub numele de tartru. Acesta nu se indeparteaza cu ajutorul periajului normal, ci printr-un detartraj profesional.
Tratament
De regula, paradontoza este o afectiune care se poate preveni cu o igiena orala impecabila si curatari profesionale regulate. Insa, in cazul in care se ajunge si se pune diagnosticul de paradontoza, tratamentele sunt destul de complexe si chiar incetinesc dezvoltarea bolii.