In postul Sfintilor Apostoli Petru și Pavel, in casele care respecta traditia, vei afla la vremea aceasta ciuperci feliate si uscate, care se adauga in cratita, dupa ce le-ai rehidratat cu apa clocotita. Daca ai totusi ciuperci proaspete la indemana, atunci reteta aceasta iti va fi de folos.
Ai trebuinta de: 500 g ciuperci, o ceapa, doua linguri de untdelemn, o lingura de faina, sare, piper, o legatura de marar; facultativ: 100 g smantana.
Se curăță ciupercile, se spală bine și se taie felii. Se opăresc cu apă clocotită, se scurg și se pun într-o cratiță împreună cu o ceapă tocată foarte fin și untdelemn. Se lasă să se prăjească pentru câteva minute, apoi se pune peste ele o lingură de făină, desfăcută în puțină apă (dacă este permis și nu e zi de post, se poate adăuga și smântână). Se presară sare, piper și mărarul tocat mărunt și se lasă să fiarbă în cuptor (sau în rolă) o oră.