-

Iepure cu sos de smântână (o rețetă bucovineană)

Iepure cu sos de smântână - o rețetă cu poveste, ba chiar de... poezie (dac-așa îmi place mie). În Bucovina, smântâna - bat-o vina! - e cea dintâi în toate. Și-n bucate!

Sau, mă rog, în bucate vine mai la urmă, când toate-s așezate, să-i dea catifelare, aromă, gust, savoare, parfum de sărbătoare. În sosul de smântână îmbăiat. în Bucovina, eu un iepure-am aflat.

Pentru acest preparat vom folosi spinarea și picioarele - cele de dinapoi - ale unui iepure frăgezit și bine marinat. Se împănează carnea cu bucăți de slană afumată. Se-așează într-o tavă cu grăsime și cu puțină apă. Și apoi se dă la cuptor, să se frigă încetișor.

Vom unge din când în când carnea cu sosul ce se formează în tavă. Când carnea este gata și-o vezi că-i rumenită se scurge sosul într-o cratiță. Se-adaugă o ceașcă de smântână, amestecată doar c-o linguriță de făină. Și se mai fierbe câteva minute.

Se taie carnea friptă în felii și se adaugă în sos. Și-apoi, pe foc, vreo câteva minute....

Aceasta e rețeta dintr-un cap în altul. Doar voie bună să aveți și-un... păhărel de vin!

Iar dac-ati vrut sa auzit mai mult, ma iarta... dar foame azi mi s-a făcut, si-o sa infulec de-o sa para ca la gura mea toți turcii azi se cearta!

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept