Dintre rețetele specifice comunității din Țara Bârsei am ales astăzi rețeta de
SUPĂ CEANGĂIASCĂ
Ingrediente: măruntaie de gâscă, 2 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, pătrunjel verde, 50 g țelină, 50 g gris, 4 ouă fierte tari, 100 g ciuperci, 2 roșii, sare, paprika fulgi, 3 gălbenușuri.
Preparare: Puneți măruntaiele de gâscă în 1 litru de apă și lăsați să fiarbă. Adăugați rădăcinoasele (tăiate cuburi), după un timp. Când totul s-a înmuiat, se adaugă grisul, ciupercile și roșiile feliate. Se bat gălbenușurile, se toarnă în vas și se amestecă, se presară paprika și pătrunjel verde. Se servește cu crutoane din ouă fierte tari (tăiate cubulețe mici).
Poftă bună!
Text și rețetă: Simona Lazăr
Foto: Pixabay
Citește aici mai multe rețete tradiționale românești