-

Rețeta zilei: Supă de gulii

Guliile sunt un ingredient întâlnit frecvent pe masa ardelenilor și a bănățenilor, de la gulii umplute cu carne sau de post, la supa de gulii.

Ingrediente: 400 g gulii, 30 g untură, 30 g făină, o lingură de smântână, pătrunjel, sare; făină, apă și unt pentru găluște sau făină, apă și ou pentru tăiței de casă.
Preparare: Curățați și tăiați guliile în felii subțiri, presărați sare și gătiți în grăsime fierbinte, la foc mic, într-o cratiță cu capac, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă, din când în când. Această supă va avea un gust cu adevărat plăcut doar dacă guliile devin moi precum ceara. Când sunt gata, presărați cu puțină făină, adăugați apă rece și gătiți încă 10 până la 15 minute.

Adăugați în supă găluște de făină și unt sau  tăiței de casă. Această supă se poate pregăti, de asemenea, cu găluște de carne tocată.

Text și rețetă: Simona Lazăr

Foto: Pixabay

Citește aici mai multe rețete tradiționale românești

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept