-

Sângerete (rețetă de pe Valea Teiușului)

La Ignat, de „tăierea porcului”, multe bucate se fac, după tradiție. Un fel de cârnat care are, drept ingredient principal, sângele care curge din gușa porcului tăiat este „sângeretele”, a cărui rețetă, culeasă de pe Valea Teiușului (Alba), v-o dărui în cele ce urmează.

Ingrediente: sângele scurs și adunat de la tăierea porcului, carne proaspătă, șorici, slănină, orez fiert (opțional) și spălat în mai multe ape, sare, piper, ienibahar, cimbru (opțional).

Mod de preparare. Fierbeți în apă cu sare carnea, slănina, șoriciul. Dați prin mașina de tocat carnea și șoriciul (fierte). Sângele îl fierbeți puțin și îl dați, de asemenea, prin mașina de tocat. Tăiați slănina în cuburi mici. Toate acestea le puneți într-un vas mai mare, adăugați sare, piper, ienibahar, cimbru, orez și puțin din zeama în care au fiert și amestecați bine. Umpleți intestinele (de obicei, se folosesc intestine mai groase). Capetele le legați cu o sfoară subțire. Fierbeți sângeretele, asemenea caltaboșilor. Scoateți sângeretele pe o scândură și lăsați să se zvânte. A doua zi îl așezați în cămară sau în pod ori în afumătoare, la afumat.

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept