Borș de pește, pentru dezlegări
Suntem în postul Crăciunului, dar în sâmbete și duminici avem parte de dezlegare la pește, rânduită în calendar.
Articol de Simona Lazăr, 21 Decembrie 2024, 15:05
Ingrediente: 500 g pește, 100 g morcov, 100 g albitură (rădăcină de pătrunjel și păstârnac), 300 g roșii, 200 ml borș, leuștean, pătrunjel, mărar, sare, 1 l apă.
Mod de preparare: Curățați peștele, spălați-l și porționați-l, adăugați sare. Tăiați rădăcinoasele rondele sau cubulețe și fierbeți-le într-un litru de apă. Când s-au înmuiat, adăugați roșiile (pe care le-ați fiert în prealabil sau le-ați prăjit (fără ulei) într-o tigaie, zdrobindu-le cu o spatulă. Aduceți la clocot, apoi adăugați borșul și bucățile de pește. Atunci când și peștele este fiert, adăugați verdeața tocată mărunt (cantitatea cea mai mare trebuie să fie de leuștean).