Ascultă Radio Antena Satelor Live

Budincă de spanac (rețetă de post)

A trecut si echinoctiul de primavara (cu eclipsa lui de soare cu tot), zilele se tot lungesc si, o data cu vremea calda, inverzesc gradinile. Sunt pline pietele de trufandale, iar spanacul e intaiul intre aceste ingrediente pline de viata si de virtuti sanatoase.

23 Martie 2015, 06:33

Ai trebuință de: un kilogram de spanac, câțiva căței de usturoi, 50 g margarină, o lingură de făină, două linguri de bulion, pesmetsare, piper, facultativ: zeamă de lămâie.

Se curăță spanacul, se spală bine și se fierbe cu puțină sare, în zeama pe care o lasă el. Se scurge (se va păstra zeama) și se toacă ușor cu o lingură de lemn (nu se folosește metal). Separat se călesc câțiva căței de usturoi în 25 g margarină, se adaugă făina și bulionul și se stinge repede cu zeama rămasă de la spanac. Se adaugă spanacul tocat și se amestecă ușor cu lingura de lemn, până începe să clocotească. Se condimentează cu sre și piper, cine vrea poate adăuga și zeamă de lămâie. Se tapetează un vas termorezistent cu margrină și pesmet, se toarnă compoziția deasupra și se dă la cuptor pentru o jumătate de oră. Este excelentă dacă se aduce la masă caldă.

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:13

Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun

N-a mai rămas decât o frântură de timp până la Crăciun, pe care trebuie să-l întâmpinăm cu retete romanesti. Și cum Crăciun,...

Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun
Ciorbă ardelenească de pește
Reteta zilei 22 Decembrie 2024, 15:06

Ciorbă ardelenească de pește

Se știe că între ingredientele care condimentează ciorbele ardelenești tarhonul se află la loc de cinste. Dar... cine s-ar fi...

Ciorbă ardelenească de pește
Dresala de cartofi a roznovenilor
Reteta zilei 22 Decembrie 2024, 13:15

Dresala de cartofi a roznovenilor

Am întâlnit rețeta aceasta la unul dintre praznicele dintre Crăciun și Anul Nou, în ținutul Neamțului, în Roznovul cel aflat...

Dresala de cartofi a roznovenilor
Borș de pește, pentru dezlegări
Reteta zilei 21 Decembrie 2024, 15:05

Borș de pește, pentru dezlegări

Suntem în postul Crăciunului, dar în sâmbete și duminici avem parte de dezlegare la pește, rânduită în calendar.

Borș de pește, pentru dezlegări
„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier
Reteta zilei 21 Decembrie 2024, 13:18

„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier

„Cartea meniurilor” – publicată la aproape un deceniu de la prima sa culegere de rețete („Guide culinaire” – 5000 de rețete),...

„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier
Reteta zilei 18 Decembrie 2024, 15:11

Sarmale cu mangold, zise și „capuns”

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Sarmale cu mangold, zise și „capuns”
Reteta zilei 17 Decembrie 2024, 15:02

Borș moldovenesc cu legume

Acu’, în miezul iernii, care va să zică, nimic mai nimerit decât un borș gătit ca-n Basarabia. Cu cartofi, cu morcov, cu...

Borș moldovenesc cu legume