Budincă de spanac (rețetă de post)
A trecut si echinoctiul de primavara (cu eclipsa lui de soare cu tot), zilele se tot lungesc si, o data cu vremea calda, inverzesc gradinile. Sunt pline pietele de trufandale, iar spanacul e intaiul intre aceste ingrediente pline de viata si de virtuti sanatoase.
23 Martie 2015, 06:33
Ai trebuință de: un kilogram de spanac, câțiva căței de usturoi, 50 g margarină, o lingură de făină, două linguri de bulion, pesmetsare, piper, facultativ: zeamă de lămâie.
Se curăță spanacul, se spală bine și se fierbe cu puțină sare, în zeama pe care o lasă el. Se scurge (se va păstra zeama) și se toacă ușor cu o lingură de lemn (nu se folosește metal). Separat se călesc câțiva căței de usturoi în 25 g margarină, se adaugă făina și bulionul și se stinge repede cu zeama rămasă de la spanac. Se adaugă spanacul tocat și se amestecă ușor cu lingura de lemn, până începe să clocotească. Se condimentează cu sre și piper, cine vrea poate adăuga și zeamă de lămâie. Se tapetează un vas termorezistent cu margrină și pesmet, se toarnă compoziția deasupra și se dă la cuptor pentru o jumătate de oră. Este excelentă dacă se aduce la masă caldă.