Ascultă Radio Antena Satelor Live

Calcan fript „pescărește” (rețetă de vacanță estivală)

Povești de vilegiatură și rețete de la malul mării, iată o ofertă irezistibilă pentru acest început de Cireșar, căci cine n-ar vrea să fie, preț de-o masă de pește, pe-o terasă unde bate briza marină, să guste din nou sentimentul vacanțelor tihnite, în care toate grijile dispar imediat ce ai pășit pe nisipul fierbinte.

12 Iunie 2015, 08:16

Am fi putut să ne îndreptăm spre munte, să nu mai simțim în creștetul capului arșița (care abia începe să-și facă simțită supremația), dar am ales să fim rezidenți vremelnici ai Litoralului, năimind, la un popas de pescari, o zi blândă, cu toate ale peștelui...

Și dacă tot avem aceste trei ingrediente: mare, soare și nisip, să-l adăugăm și pe al patrulea, cel care ne-a adus aici aproape „trăgându-ne de nas”: un pește prăjit! Sau, mă rog, un calcan fript...

Ai trebuință de: un calcan cam de un kilogram, 200 ml lapte, 100 g unt topit, o lămâie, pătrunjel verde.

Se curata calcanul inauntru, se taie coada si inotatoarele de jur-imprejur si se spala bine in mai multe ape. Se face o taietura pe lung, pe partea unde este pielea neagra, in apropiere de sira spinarii. Fie ca-l taiem in bucati potrivite sau il pastram intreg pentru prajit, il lasam cateva minute in lapte, apoi il punem la fript pe plita unsa cu ulei. Cand e gata, se asaza in farfurie, se toarna pe deasupra unt topit si se presara patrunjel tocat. Se serveste fierbinte, cu mamaliga sau cartofi fierti. Foarte gustos este si ficatul de calcan, care se poate pregati fie fiert, fie prajit, la fel ca si pestele.

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate
Reteta zilei 08 Septembrie 2024, 21:32

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate

Ingrediente 4 păstrăvi 100 g roșii tăiate cubulețe 1 linguriță de șalău 1 tulpină de țelină 2 morcovi mari 2 praz 1 linguriță...

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate
Tartă cu cartofi și șuncă
Reteta zilei 07 Septembrie 2024, 21:26

Tartă cu cartofi și șuncă

Ingrediente: Cartofi: 800 g Șuncă: 4 felii Ulei: 2 linguri

Tartă cu cartofi și șuncă
Reteta zilei 06 Septembrie 2024, 21:25

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci

Ingrediente 120 g orez Arborio 300 g ciuperci 2 șalote 40 cl stoc de pui 1 lingură ulei de măsline 1/2 pahar vin alb 6 petale...

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci
Reteta zilei 05 Septembrie 2024, 21:30

Rețeta zilei: Heringi cu muștar

Această rețetă poate fi făcută și cu macrou mic, care are aceleași proprietăți ca heringul. Economică și practică, este rapid...

Rețeta zilei: Heringi cu muștar
Reteta zilei 04 Septembrie 2024, 21:23

Salată de linte cu somon afumat

Ingrediente 1 morcov 1 ceapă 150 g linte verde 1 buchet de arpagic 1 lămâie 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 pungă de...

Salată de linte cu somon afumat
Reteta zilei 03 Septembrie 2024, 21:21

Rețeta zilei: Salată milaneză

Ingrediente 400 g tagliatelle 2 felii somon afumat 200 g eglefin 2 linguri măsline negre fără sâmburi 3 crenguțe de busuioc...

Rețeta zilei: Salată milaneză
Reteta zilei 02 Septembrie 2024, 21:19

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani

Ingrediente 8 dovlecei 1 ou 125 g carne tocată 75 g șuncă afumată fără grăsime 75 g Mozzarella 2 linguri de pastă de tomate...

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani
Reteta zilei 01 Septembrie 2024, 21:16

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii 30 g brânză parmezan rasă 1/4 linguriță de nucșoară rasă 1 lingură de ulei 1 albuș de ou sare...

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei