Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cartofi cu ardei la cuptor (rețetă de post)

Rigorile postului se cer respectate... măcar în unele privințe, în ce privește carnea și brânzeturile, căci la lingura de ulei din fierturile noastre mai greu renunțăm. E și cazul acestei rețete de mâncare de cartofi cu legume care să ne aducă, măcar prin gust, promisiunea verii.

21 Martie 2015, 09:07

Ai trebuință de: 500 gm carofi, o ceapă, un ardei gras (roșu), o linguriță de muștar, pastă de tomate, pătrunjel verde, 300 ml apă sau supă de legume, untdelemn, sare, piper.

Cartofii se curăță, se spală și se taie felii. Ceapa se toacă mărunt și se călește puțin în untdelemn, adăugându-se și feliile de cartofi. Când ceapa devine sticloasă, se va pune și ardeiul, tăiat cubulețe, turnându-se deasupra supa de legume (sau apă caldă). Se lasă să fiarbă până ce se înmoaie ardeii, iar dacă mai e nevoie se completează cu puțină supă (sau apă) caldă. Lași pe foc, cu flacără mijlocie, până ce fierb cartofii, după care adaugi pasta de tomate și condimentezi cu sare și piper.

Pentru tușa finală, se dă vasul la cuptor, 10-15 minute. Se presară pătrunjel verde, tocat cât de mărunt se poate, și se duce la masă.

- rețetă culeasă de Simona Lazăr din satul Mihai Viteazul, județul Călărași

Alte rețete recomandate:

{module 740}

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:13

Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun

N-a mai rămas decât o frântură de timp până la Crăciun, pe care trebuie să-l întâmpinăm cu retete romanesti. Și cum Crăciun,...

Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun
Ciorbă ardelenească de pește
Reteta zilei 22 Decembrie 2024, 15:06

Ciorbă ardelenească de pește

Se știe că între ingredientele care condimentează ciorbele ardelenești tarhonul se află la loc de cinste. Dar... cine s-ar fi...

Ciorbă ardelenească de pește
Dresala de cartofi a roznovenilor
Reteta zilei 22 Decembrie 2024, 13:15

Dresala de cartofi a roznovenilor

Am întâlnit rețeta aceasta la unul dintre praznicele dintre Crăciun și Anul Nou, în ținutul Neamțului, în Roznovul cel aflat...

Dresala de cartofi a roznovenilor
Borș de pește, pentru dezlegări
Reteta zilei 21 Decembrie 2024, 15:05

Borș de pește, pentru dezlegări

Suntem în postul Crăciunului, dar în sâmbete și duminici avem parte de dezlegare la pește, rânduită în calendar.

Borș de pește, pentru dezlegări
„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier
Reteta zilei 21 Decembrie 2024, 13:18

„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier

„Cartea meniurilor” – publicată la aproape un deceniu de la prima sa culegere de rețete („Guide culinaire” – 5000 de rețete),...

„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier
Reteta zilei 18 Decembrie 2024, 15:11

Sarmale cu mangold, zise și „capuns”

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Sarmale cu mangold, zise și „capuns”
Reteta zilei 17 Decembrie 2024, 15:02

Borș moldovenesc cu legume

Acu’, în miezul iernii, care va să zică, nimic mai nimerit decât un borș gătit ca-n Basarabia. Cu cartofi, cu morcov, cu...

Borș moldovenesc cu legume