Cartofi cu ardei la cuptor (rețetă de post)
Rigorile postului se cer respectate... măcar în unele privințe, în ce privește carnea și brânzeturile, căci la lingura de ulei din fierturile noastre mai greu renunțăm. E și cazul acestei rețete de mâncare de cartofi cu legume care să ne aducă, măcar prin gust, promisiunea verii.
21 Martie 2015, 09:07
Ai trebuință de: 500 gm carofi, o ceapă, un ardei gras (roșu), o linguriță de muștar, pastă de tomate, pătrunjel verde, 300 ml apă sau supă de legume, untdelemn, sare, piper.
Cartofii se curăță, se spală și se taie felii. Ceapa se toacă mărunt și se călește puțin în untdelemn, adăugându-se și feliile de cartofi. Când ceapa devine sticloasă, se va pune și ardeiul, tăiat cubulețe, turnându-se deasupra supa de legume (sau apă caldă). Se lasă să fiarbă până ce se înmoaie ardeii, iar dacă mai e nevoie se completează cu puțină supă (sau apă) caldă. Lași pe foc, cu flacără mijlocie, până ce fierb cartofii, după care adaugi pasta de tomate și condimentezi cu sare și piper.
Pentru tușa finală, se dă vasul la cuptor, 10-15 minute. Se presară pătrunjel verde, tocat cât de mărunt se poate, și se duce la masă.
- rețetă culeasă de Simona Lazăr din satul Mihai Viteazul, județul Călărași
Alte rețete recomandate:
{module 740}