Ciorbă de „raci” umpluți (rețetă din Licuriciu)
„Racii” (ardei roșii, ziși și „ardei țigănești”, asemănători cu kapia, dar cu coaja mai subțire) se bagă în apă caldă să se înmoaie, după care se scoate cotorul și se curăță pe dinăuntru.
15 Ianuarie 2015, 02:34
Se taie două-trei bucăți de praz, se pun în piuă și se pisează cu pisălogul foarte bine. Apoi se adaugă sare, făină și se toarnă peste el apă fierbine, să se lege.
Se umplu ardeii și li se dă drumul în fiertura pentru ciorbă (apă și zarzavaturi). Se acrește cu zeamă de varză sau cu strighie de pe butoi (piatra care se depune pe pereții butoiului în care a fost vin (de preferință, vin roșu), rasă, măcinată și păstrată tocmai pentru astfel de bucate.
- rețetă culeasă de Simona Lazăr din satul Licuriciu, județul Teleorman.